Amerika je otřesena masakrem v kině − Mezi mrtvými televizní moderátorka: Smrt po 48 dnech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Amerika je otřesena masakrem v kině − Mezi mrtvými televizní moderátorka: Smrt po 48 dnech!

Jessica Ghawiová
Jessica Ghawiová (ČTK/AP, ara)

Když byla 2. června v nákupním centru v kanadském Torontu, zabil tam šílený střelec jednoho člověka a dalších sedm zranil. Televizní moderátorka Jessica Ghawiová (†24) tehdy šťastně unikla smrti, ale získala navíc jen dalších 48 dní života. V pátek zemřela rukou dalšího šílence, který v americké Auroře zabil 12 lidí na premiéře filmu »Temný rytíř povstal«!

„Nevím, co to bylo, ale něco mě nutilo odejít,“ napsala Jessica začátkem června, když těsně před střelbou v Torontu opustila místo, kde pak tekla krev. V pátek po půlnoci už se spásný hlas neozval a Jessica zemřela rukou jiného pomatence, Jamese Holmese (24), který vedle tuctu mrtvých zranil ještě 58 lidí, včetně čtyřměsíčního miminka a šestileté holčičky. Jedenáct zraněných je v kritickém stavu.

Jessica byla na premiéře nového filmu o Batmanovi s přítelem Brentem Lowakem, který byl zraněn, ale přežil. „Už uběhlo 20 minut a film pořád nezačíná,“ napsala ve zprávě odeslané na internet přímo z kina.

O chvilku později vešel Holmes, odpálil mezi diváky granát se slzným plynem a začal vraždit. „Chtěl jsem utéct k východu, ale uklouzl jsem po krvi. Spadl jsem na nějakou ženu, myslím, že byla mrtvá,“ vzpomíná na chvíle hrůzy Tanner Coon (17). 

Holmes se po střelbě vzdal policii. Tvrdil, že je Joker, Batmanův úhlavní komiksový nepřítel. Do kina měl platný lístek a byl vyzbrojen poloautomatickou puškou, brokovnicí a dvěma pistolemi.

Se zákonem neměl v minulosti problémy, jen jednou byl zadržen za rychlou jízdu. Byt měl plný munice a výbušnin. Policie se do domu bála vstoupit a rozhodla se odpálit ho řízenou explozí. Holmesův motiv je zatím záhadou.

Zemřeli jako Jessica

Mezi 260 oběťmi havárie airbusu, který se 12. listopadu 2001 zřítil nad New Yorkem, byla Hilda Mayolová (†26), která 11. září téhož roku unikla smrti při nárazu uneseného letadla do mrakodrapu v New Yorku. Letěla do Dominikánské republiky, kde chtěla oslavit zázračné přežití.

Italka Johanna Ganthalerová zmeškala 31. května 2009 let Air France z Rio de Janeira do Paříže. Airbus se zřítil do moře a zahynulo všech 228 lidí na palubě. O pár dní později zemřela při dopravní nehodě na severu Itálie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.