VIDEO Masakr na premiéře »Batmana« v Coloradu: Do sálu vběhl muž v masce a... Postřílel 12 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

VIDEO Masakr na premiéře »Batmana« v Coloradu: Do sálu vběhl muž v masce a... Postřílel 12 lidí!

Panika u kina v Auroře.
Panika u kina v Auroře. (ČTK/AP, ara)

Půlnoční premiéra filmu »Temný rytíř povstal« se v Coloradu proměnila v krvavou lázeň! Nouzovým východem vtrhl do kina muž v masce, kterou ve filmu nosil Batmanův úhlavní sok Bane, odpálil granát se slzným plynem a ve vzniklé panice začal střílet do davu! Zabil nejméně 12 převážně mladých lidí (nejmladší oběti je jen 12 let), mezi skoro padesátkou zraněných je ale i tříměsíční miminko!

Krveprolití se odehrálo v Auroře (předměstí Denveru) asi půl hodiny před zahájením promítání. Sál byl plný lidí, vstupenky na premiéru nového filmu o Batmanovi byly rozebrány dlouho dopředu. A pak na scénu vtrhl »zlosyn Bane«!

„Byl asi 180 cm vysoký, celý v černém a měl masku. Pomalu vystoupal po schodech a začal kolem sebe střílet. Původně jsme si mysleli, že je to součást show. Vybíral si náhodně, všude byl kouř,“ vykládal do televizních kamer Paul Otermat, jeden z těch, komu se kulky vyhnuly.

Šílený střelec byl kriminalisty identifikován jako dosud netrestaný James Holmes (24), zadržen byl na parkovišti před kinem. U sebe měl dvě střelné zbraně a na těle neprůstřelnou vestu, jeho byt byl plný výbušnin. V kině naštěstí žádné neumístil. Situace byla natolik vážná, že policisté nečekali, až dorazí sanitky. V případě většiny raněných šlo o každou vteřinu, tak je do nemocnic rozváželi sami.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.