Pohonné hmoty v Česku: NEKVALITNÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohonné hmoty v Česku: NEKVALITNÍ!

 (Profimedia.cz)

Česká ochodní inspekce varuje: kvalita pohonných hmot v Česku jen od května klesla téměř dvakrát. Podle výsledků červnového šetření bylo totiž 5,4 procenta odebraných vzorků nevyhovujících. Naopak v květnu to bylo jen 2,1 procenta.

Co inspektoři zaznamenali? Odchylky v bodu vzplanutí, příliš vysoký obsah síry a další obvyklé prohřešky. „Buď jsme u distributorů narazili na palivo s výrobní vadou, nebo šlo o manipulaci s palivem,“ řekla Aha! mluvčí inspekce Miloslava Fléglová a upozornila, že nad prodejci vadného benzinu či nafty visí vysoké pokuty.

Pro představu: jen v prvním pololetí letošního roku stály majitele benzinek nekvalitní pohonné hmoty na pokutách 11,2 milionu korun!

Jak se závadnému palivu, které nám může zničit motor, vyhnout? „Na stanici, kde čerpáte, hledejte tzv. pečeť kvality. Znamená to, že palivo je průběžně a neustále kontrolováno nezávislými odborníky,“ poradil čtenářům Aha! odborník na palivo Václav Loula.

Neznamená to ale, že lidé musí tankovat jen u značkových benzinek. „Tankujete-li delší dobu u menší a levnější benzinky bez pocitu problému, není důvod, proč si ji neoblíbit,“ vysvětlil.

Přečtěte si
hillaarkaa
22. 7. 2012 • 07:18

A pokuty směšně nízké-tak proč se divit???!!Některé kontroly hlášené předem

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.