Vražda fotbalového bosse Kříže: Podezřelého osvobodili! Nejsou důkazy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vražda fotbalového bosse Kříže: Podezřelého osvobodili! Nejsou důkazy!

Fotografie
Fotografie (internal)

Údajný únosce a vrah fotbalového bosse Miroslava Kříže (†53) Miroslav Rus byl včera soudem zproštěn viny. Za trestný čin zbavení osobní svobody mu hrozilo až 16leté vězení. Nebyly proti němu důkazy.

Rus se měl 22. května 2010 postarat o zmizení a zamordování bývalého místopředsedy Českomoravského fotbalového svazu Kříže. Měl jej vylákat pod záminkou získání směnky v hodnotě 50 milionů na schůzku. Od té ale mocného fotbalového funkcionáře nikdo živého neviděl, nenašlo se ani jeho tělo.

„Je možné, že obžalovaný skutek spáchal, ale mohl být jen pověřen zjistit, jaké má Kříž zvyky. Nemusel vědět, co skutečný zadavatel únosu plánuje,“ řekl předseda senátu Jan Kadlec.

Kdo si smrt Kříže objednal, policisté ani soud nezjistili. Křížovy dcery a advokátka mluvily o mužových neshodách s obchodními partnery, Kříž dlužil svým věřitelům miliony korun a nevracel je.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.