Německá média: Převrat ve vyšetřování únosu třítýdenní holčičky z Trmic! Michalku chtěli vyměnit za dům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Německá média: Převrat ve vyšetřování únosu třítýdenní holčičky z Trmic! Michalku chtěli vyměnit za dům!

Unesená a znovunalezená Michalka s babičkou.
Unesená a znovunalezená Michalka s babičkou. (Aha! – Karel Kopáč)

Takové pokračování případu nikdo nečekal! Unesenou a znovunalezenou třítýdenní Michalku Janovou z Trmic u Ústí nad Labem prý plánovali únosci Uwe Reiniker (50) a jeho partnerka Melanie (47) vyměnit za dům s pozemkem v Německu! Pachatelé či jejich objednatelé se podle německého deníku Bild s rodinou velmi dobře znali!

Šokující zpráva německých médií, která prý pochází přímo od tamních vyšetřovatelů, zaskočila příbuzné malé Michalky. „Rodina, a zdůrazňuji, že ani otec Michalky, s tím neměli nic společného,“ odmítá dědeček Michalky Radomír Niedl jakékoli napojení na únosce, kteří miminko vzali matce přímo z kočárku.

Jenže když se začnete na širší rodinu Michalky v Trmicích vyptávat, jsou lidé sdílní až do chvíle, kdy by měli říci své jméno. Rodina se podle nich živí skupováním starých domů a bytů v různých městech, které následně pronajímá Romům nebo sociálně slabším jedincům. Živnostenský rejstřík potvrzuje, že podnikají v oblasti nemovitostí a jejich pronájmu.

„Půjčují i peníze,“ připustil jeden z obyvatel Trmic. A to, že rodina má peníze, prý mohli dobře vědět únosci. Stejně jako to, že kdokoli z rodiny by položil život, jen aby dostali miminko zpět.

Policie spekulace odmítá potvrdit, ale zároveň je nevyvrací. „Vyžádali jsme si veškerou dokumentaci k případu, vyšetřovatel se s ní musí seznámit a až poté se rozhodne, co může být v souvislosti s vyšetřováním případu zveřejněno. V tuto chvíli nemůžu ke spekulacím nic říct, ani je potvrdit, ani vyvrátit!“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Autor:  rbj,aja

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.