Případ unesené holčičky šťastně skončil! Dojatí příbuzní: Miško, vítáme tě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Případ unesené holčičky šťastně skončil! Dojatí příbuzní: Miško, vítáme tě!

Dojatí babička s dědou na malou chvíli ukázali miminko, které se po únosu vrátilo domů.
Dojatí babička s dědou na malou chvíli ukázali miminko, které se po únosu vrátilo domů. (Aha! – Karel Kopáč)

To bylo slávy! Desítky lidí přivítaly v sobotu po půlnoci v Trmicích zpět doma malou Michalku Janovou, která byla unesena čtyřmi Němci ve středu 4. července přímo z kočárku na ulici, v němž ji matka Běla (20) vezla. Šťastná rodina návrat čtyřtýdenního miminka včera oslavila.

Matka odjela do Německa v pátek večer v doprovodu několika příbuzných. „Po pátečním ztotožnění vzorku DNA matky, otce a malé Michalky  už nic nebránilo, aby byla Michalka vydána rodičům,“ řekl v sobotu ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk.

Maminka Běla se hned vypravila na cestu a během pár hodin už tiskla milovanou dceru na prsou. „Jsou už na cestě, matka má malou v ruce, celou cestu se mazlí. Má zelený oči, dlouhý vlasy, je nádherná,“ řekla v sobotu večer Aha! babička Běla Gorolová.

To už na malou Michalku čekal nápis na zdi domu »Vítej, Miško«, ověnčený barevnými balonky. Cesta z Německa ale nebyla vůbec jednoduchá, matce i s dítětem a doprovodné skupině tvořené rodinnými příslušníky trvala zhruba 12 hodin.

O to víc byli nervózní prarodiče malé holčičky, protože se s cestující skupinou nemohli spojit. Po cestě se jim totiž vybil mobilní telefon, a tak pořádně nevěděli, kdy přijedou.Auta nakonec dorazila o půlnoci s velkým troubením a nadšeně je vítalo zhruba šest desítek lidí.

„Oni jsou unavení. Zdržel je déšť a střídali se v řízení, aby se jim nic nestalo,“ omluvil se dědeček Miroslav Gombár, když matka s dcerou zašla okamžitě do domu. „Je ve stresu, není problém ukázat děcko jindy, ale momentálně ne,“ překvapil všechny přítomné svým rozhodným slovem jeden ze starších Romů. O chvíli později přeci jen na chvíli vylezla babička holčičky a na pár vteřin dítě ukázala. I ona pak ale rychle zašla domů...

Romové z Trmic: Podivná cesta plná výhrůžek!

Nejdřív se snažili, aby byli v médiích vidět co nejvíce, ale pak otočili a začali dělat problémy. Tak by se dalo v jednoduchosti popsat chování trmických Romů. Rodina si zpočátku přála, aby s ní do Německa na předání holčičky jeli novináři. Pak, už v Německu v Drážďanech, ale z ničeho nic otočila. Svalnatí Romové vyskákali z jednoho z aut a začali vyhrožovat.

„Není problém zaplatit si ochranku a pak se nechytáte. Nebudete mít nic,“ rozčiloval se jeden z mužů a nikdo nechápal, co se děje. Skupina dokonce chtěla několika autům propíchat pneumatiky. A lepší to nebylo ani po příjezdu zpět do Trmice. O nadávky nebyla nouze.

„Už vás tady nechci vidět,“ křičel na přítomné dědeček dítěte Miroslav Gombár. Snad Romy popudilo to, že vyšlo na povrch, že otec holčičky sedí ve vězení a svou dcerku jen tak neuvidí.

10 dní strachu

4. 7. – Policisté rozjíždějí pátrání po Michalce, kterou únosce vytáhl z kočárku.

5. 7. – Zoufalá rodina únoscům nabízí peníze.

6. 7. – Kriminalisté zkoumají záznamy kamer od kolegů z Německa.

7. 7. – Polský internetový portál uvedl, že auto s únosci je možná v Polsku a míří k polsko- -běloruské hranici.

9. 7. – Německá policie dítě večer objevila v Porýní-Falci, zatkla jednoho Němce a tři Němky.

13. 7. – Česká policie oznámila, že dítě bylo definitivně identifikováno podle testů DNA.

14. 7. – Rodina holčičky odjela do Německa.

15. 7. – Holčičku po sobotní půlnoci vítají doma.



Autor:  ajd,aka

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.