Těhotnou ženu bičoval kabely a nutil ji pít jed! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těhotnou ženu bičoval kabely a nutil ji pít jed!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dlouho nevídaný případ brutálního sadismu se dostal na stůl československým kriminalistům začátkem šedesátých let minulého století. Nahlédněte spolu s námi do starého případu, který sice zavál čas, ale ve své době vzbudil pořádný rozruch.

Případ se vyskytl v okrese Martin, místní mladý muž Ján Z. (27) se oženil se svou milou Štefániou. Byl to silný notorik a postupem času začal svou novomanželku v alkoholovém opojení mlátit. Nejdříve rukou, později si ale začal k ruce brát různé předměty. Vždy po výprasku ji znásilnil.

Přestože zpočátku ji mlátil jen podle nálady, později si vsugeroval, že mu je jeho žena nevěrná. Pokaždé, když se napil, začal na svou ženu pořvávat, ať mu okamžitě popíše, s kým je mu nevěrná. Přitom ji mlátil. Štefánie Z. si nakonec raději vymyslela případ nevěry, jen aby už nemusela trpět pod údery zvráceného sadisty. Tím to ale neskončilo.

Asi za týden se zase opil a ženě rozkázal, aby mu popsala, s kým vším je mu nevěrná. Namíchal ženě dvě skleničky údajného jedu a přikázal jí, aby je vypila, když mu nechce o nevěře nic říct. Štefánia klečela na kolenou a prosila ho, aby mohla alespoň napsat dopis na rozloučenou své matce.

Její muž brzy nato usnul, a tak k ničemu nedošlo. Pár dní nato ji ale začal třískat jako nikdy předtím. „Přinutil ji vysvléct se donaha, bil ji gumovým kabelem, poté šňůrou od vařiče, nakonec ji zkopal. Řval na ni, že do břicha ji nepraští, protože ví, že je těhotná,“ popisuje případ policejní spis.

Štefánie byla skutečně v pátém měsíci těhotenství a mučení tyrana musela snášet tři hodiny. Poté odešla do práce, kde se zhroutila. Ján Z. nakonec skončil nejprve ve vazbě, potom na psychiatrii a nakonec byl odsouzen za vydírání.

VÝZVA AHA!: Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.