Sestry (†15 a †19) se otrávily plynem kvůli věštbě staré cikánky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sestry (†15 a †19) se otrávily plynem kvůli věštbě staré cikánky

Fotografie
Fotografie (internal)

Dvě mladé sestry (†19 a †15) se v rozmezí necelého roku a půl rozhodly otrávit plynem. Co bylo příčinou jejich rozhodnutí? Přestože jde o případ starý více než padesát let, nikdo dodnes nepřinesl uspokojivou odpověď. Za vším prý byla předpověď staré cikánky. Nahlédněte s Aha! pod poličku dalšího kriminálního příběhu, který děsil naše babičky...

Obě sestry se narodily do ne zrovna povedeného manželství. Otec byl číšník a ochmelka, který byl jejich matce nevěrný a mlátil ji. Po osmi letech útrap se s ním rozvedla a našla si o deset let staršího advokáta. Matka byla v domácnosti a dcerky, tehdy ve věku 8 let a 4 roky, neměly žádné problémy.

V roce 1950 ale byla matka v politickém procesu odsouzena na 12 let za protistátní činnost a o rok později šel do basy i její muž advokát, dostal 7 let za neoznámení trestného činu své ženy.

Děvčata postupně chřadla a začala žít nekontrolovatelným životem. Starší ze sester byla ze zoufalé situace nešťastná, a přestože se jednalo o mimořádně nadanou dívku, která ráda hrála na klavír a uměla francouzsky, vzala si život tři dny před Vánocemi roku 1955. Otrávila se plynem z trouby. Zůstal po ní rozečtený Goethův román Faust.

Shodou okolností ji našla mladší sestra, na kterou to zapůsobilo tak depresivně, že se několikrát pokusila o sebevraždu. Poté, co si podřezala žíly, skončila v psychiatrické léčebně v Brně, odkud byla propuštěna do domácí léčby.

Matku jí propustili v půlce trestu, což ji ovšem uvrhlo do ještě hlubší deprese. Všem svým známým tvrdila, že se musí zabít, protože jí stará cikánka předpověděla násilnou smrt. Na dvířka stejné trouby jako její sestra ulehla 14. března roku 1957 a i ona se otrávila plynem. Kniha, kterou nedočetla, se jmenovala Jantarová skříňka.

VÝZVA AHA!: Znáte okolnosti tohoto příběhu? Nebo jeho aktéry? Napište nám na aha@ahaonline.cz!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.