Soudce žhářů z Vítkova Studnička je mrtvý: Byla to vražda, našli ho s podříznutým hrdlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Soudce žhářů z Vítkova Studnička je mrtvý: Byla to vražda, našli ho s podříznutým hrdlem!

Miloslava Studničku našli zavražděného na jeho chalupě ve Frenštátě.
Miloslava Studničku našli zavražděného na jeho chalupě ve Frenštátě. (Alexandr Satinský/MF DNES/Profimedia.cz)

Otřesný případ vraždy řeší ostravští kriminalisté. Podle informací České televize našli soudce Krajského soudu v Ostravě Miloslava Studničku v pondělí odpoledne mrtvého na jeho chtě v Frenštátě pod Radhoštěm. Měl údajně podříznuté hrdlo.

Soudce řešil mimo jiné kauzu čtyř žhářů z Vítkova na Opavsku, kteří vhodili zápalné láhve do domu romské rodiny. Čtveřici extremistů soud uložil výjimečné tresty. Zda je vražda nějak s tímto případem spojena, policie říct nechce, na případ uvalila embargo.

Soudce Miloslav Studnička však rozhodoval i v dalších závažných kauzách. Loni k desetiletému vězení odsoudil dvaatřicetiletého muže obžalovaného ze znásilnění dvou malých dětí v Orlové na Karvinsku.

Letos udělil tresty třem dealerům drog, které poslal do vězení na dva roky, devět a deset let. Zabýval se i případem ženy z Českého Těšína, která podle státního zástupce podvedla více než stovku lidí.

V březnu pak krajský soud v Ostravě zprostil obžaloby osm bývalých manažerů Českomoravské družstevní spořitelny. Podle státního zástupce měli podíl na nezákonných machinacích vedoucích ke krachu záložny. Údajně připravili finanční ústav o více než 300 milionů korun. Soud ale žalované transakce označil jen za chybná manažerská rozhodnutí. Navíc podle něj nebyla způsobena žádná škoda.

Více se dočtete v úterním tištěném deníku Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.