Tim (15) se vzepřel jisté smrti: Přežil potrat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tim (15) se vzepřel jisté smrti: Přežil potrat!

Fotografie
Fotografie (internal)

Německý chlapec Tim v pátek oslavil patnácté narozeniny. Přitom se vůbec neměl narodit! Když se jeho matka v šestém měsíci těhotenství dověděla, že by její dítě přišlo na svět postižené, rozhodla se pro potrat. Lékaři tedy vpravili do srdce plodu injekci koncentrovaného solného roztoku, který ho měl v děloze zabít. Jenže... Miminko se narodilo živé!

Drobeček měřil jen 32 centimetrů a vážil pouhých 690 gramů. Jak se předpokládalo, narodil se s Downovým syndromem, neúspěšný potrat se navíc podepsal na jeho mozku. Přesto se lékaři rozhodli o život zázračného dítěte bojovat. A povedlo se.

Timovo postižení je ovšem velmi vážné – neumí mluvit, musí nosit pleny a stravuje se pomocí sondy do žaludku. Nedokáže se sám obléci ani umýt. I tak ale okamžitě našel novou rodinu – krátce po narození ho adoptovali Simone (48) a Bernhard (52) Guidovi z městečka Quakenbrück na severu Německa.

„Jsme šťastní, že Tim ví, kdo jsme, a že ho máme rádi,“ svěřují se jeho noví rodiče. Prvních deset let života strávil Tim na invalidním vozíku, chodit se naučil díky nákladné terapii s delfíny. Není divu, že jeho oblíbenou zábavou je teď skákání na zahradní trampolíně.

„Biologický otec se na Tima čas od času přišel podívat, nikdy si ho ale neposadil na klín. Pak k nám zničehonic přestal chodit,“ vzpomíná paní Guidová. A skutečná matka? Ta napřed zažalovala nemocnici za nepovedený potrat, vysoudila v přepočtu 330 000 Kč jako odškodné.

Tim ji nikdy neviděl a ani neuvidí – zemřela v 41 letech v důsledku psychických problémů, kterými trpěla už od momentu, kdy zjistila, že čeká postižené dítě...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.