Včerejší den bohužel přinesl i tajemné zločiny: Dvě malá děvčátka jsou po smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Včerejší den bohužel přinesl i tajemné zločiny: Dvě malá děvčátka jsou po smrti!

Pro tělíčko mrtvé holčičky si přijela pohřební služba.
Pro tělíčko mrtvé holčičky si přijela pohřební služba. (Aha! – Dan Černovský, Mediafax.cz, PČR, TV Prima)

Dvě děsivé smrti malých dětí, obě navíc obestřené velkým tajemstvím! Kriminalisté z Prahy včera ráno zasahovali u pražského rybníka Šeberák, jejich kolegové z Chrudimi zase na hudebním festivalu v Janderově. Co se vlastně stalo?

Mrtvá holčička a otec

Tělíčko plovoucí na hladině koupaliště Šeberák. Takový pohled se ráno naskytl řidiči pražské MHD, který okamžitě zavolal policii. Ta na místo vyrazila a společně s hasiči z vody vytáhla mrtvolku děvčátka (†4). Tím ale smutná událost zdaleka neskončila!

O pár hodin později byli hasiči přivoláni k Šeberáku znovu. Z vody tentokrát vylovili muže (†54), otce malé dívky. „V odpoledních hodinách bylo v rybníku Šeberák nalezeno již druhé lidské tělo bez známek života. Jedná se o čtyřiapadesátiletého otce čtyřleté holčičky. Kriminalisté v tuto chvíli prošetřují okolnosti úmrtí obou zemřelých,“ informovala včera mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Kriminalisté všechny další informace k případu přísně tají. V souvislosti s neštěstím se však vyrojily spekulace, že mrtvým z rybníka je P. B. (54) z Prahy 4, po kterém policie vyhlásila pátrání s tím, že je ohrožen na životě. Nezvěstný byl od pátku. Včera odpoledne však policie pátrání náhle odvolala…

Smrt kojence na festivalu

Další tragédie se včera odehrála v Janderově u Chrudimi. Na festivalu elektronické hudby tam v autě zemřela teprve čtyřměsíční holčička. Zatím není jasné, co za smrtí děvčátka stálo. Bylo to čtyřdenní hazardování rodičů s jejím zdravím v hlučném prostředí, přehřátí, nebo syndrom náhlého úmrtí kojenců?

Policie zjišťuje, co neštěstí předcházelo. Otec spal ve stanu, zatímco matka nocovala s kojencem v autě, zaparkovaném necelých padesát metrů od pódia. Osudný večer dítě nakojila a průběžně ho chodila kontrolovat. Kolem páté hodiny ranní ale zjistila, že dcerka je mrtvá!

„Je nařízena soudní pitva, podle které zahájíme úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti,“ popsal policejní mluvčí Lukáš Maier.

Účastníci, kteří se o neštěstí dozvěděli, jsou v šoku. „Od rodičů je nezodpovědnost brát na takovou akci čtyřměsíční dítě,“ řekl jeden z účastníků festivalu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.