Tři tváře počasí: Vedro, záplavy a kroupy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tři tváře počasí: Vedro, záplavy a kroupy!

Na jižní Moravě si lidé užívali sluníčka a vysokých teplot.
Na jižní Moravě si lidé užívali sluníčka a vysokých teplot. (Barbora Pánková, ČTK – Luděk Peřina, Václav Šálek, Radek Petrášek)

Počasí si s námi pěkně zahrává! Sluníčko střídají náhlé bouřky s vytrvalými lijáky a krupobitím! Své o tom ví i Kateřina Piechowicz (31), která se o víkendu vydala s kamarádkou a jejími dětmi k řece do Raškovic na Frýdecko-Místecku. Po chvilce slunění je ale zastihla průtrž mračen a ledové kroupy, které se valily z nebe.

„Měla jsem strach jako nikdy. Děti křičely děsem a bolestí. Byla to taková bezmoc,“ popisuje Katka, která nakonec pro všechny našla úkryt pod karimatkami. „Děti jsme skryly pod sebe. Bylo to, jako by padalo kamení,“ vzpomíná Katka na třícentimetrové kroupy. „ Občas jsme slyšely výkřik, jak to trefilo někoho z lidí, kteří se krčili poblíž v lese,“ dodala.

Rozmary počasí neskončí ani dnes. Meteorologové varují před kroupami a dešti. Včera opět silně pršelo v Libereckém a Ústeckém kraji a déšť rozvodnil zdejší řeky. K dramatické situaci došlo i v pražské Divoké Šárce, kde se ze skály uvolnily dva obří balvany a spadly na cestu. Statik nechal cestu do údolí uzavřít. A trápí nás i teplotní výkyvy. Zatímco v Karlových Varech včera naměřili jen 17 stupňů, na jižní Moravě a Zlínsku lidi soužily třicítky.

Jak bude?

Dnes: Skoro jasno až polojasno s přeháňkami nebo bouřkami. Nejvyšší teploty 27 až 31 °C.

Pondělí: Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Na Moravě kolem 30 °C.

Úterý: Jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C.

Středa: Jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší denní teploty 22 až 25 °C, na Moravě až 27 °C.



Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.