Kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý: Má domy za 27 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kandidát na prezidenta Vladimír Dlouhý: Má domy za 27 milionů!

Kandidát na prezidenta Dlouhý se směje. Asi myslí na svůj majetek!
Kandidát na prezidenta Dlouhý se směje. Asi myslí na svůj majetek! (Aha! – Dan Černovský, Martin Přibyl, ČTK)

Vladimír Dlouhý (58), exministr průmyslu ve vládě Václava Klause (71), se proslavil třeba tím, že byl celé tři roky nejoblíbenějším politikem. Nebo také tím, že ho před jedenácti lety na ulici zmlátili tři výtržníci a zlomili mu klíční kost. Teď ale úspěšný ekonom oznámil, že chce být novým českým prezidentem. A k takové vážné kandidatuře patří i pohled na to, co vlastní. Aha! se mu na »zoubek« podívalo, a našlo hned dvě vily na pražské Zbraslavi!

Nedaleko Zbraslavského kláštera a dalších pražských kulturních památek si Dlouhý splnil sen o luxusním bydlení, které mu jistě závidí i sám Klaus. Do modernistické vily s obří zahradou se totiž přestěhoval z bytu v pražských Stodůlkách, který nyní patří jeho synovi Štěpánovi (34).

A k obřímu domu Dlouhý přikoupil i vedlejší pozemek s třípatrovou vilkou, která se měla před třemi lety rekonstruovat za 8 milionů korun. Ze záhadných důvodu se ale  oprava nikdy neuskutečnila. Oba domy Dlouhý spoluvlastní s druhou manželkou Eliškou (53).

Bez znalosti interiéru těžko soudit přesnou hodnotu nemovitostí, ale podle ceny domů v této lokalitě by novější dům mohl prodat za bezmála 18 milionů korun, starší vilu pak za 9 milionů.

Ačkoliv se od ohlášení jeho kandidatury na prezidenta spekuluje o tom, že měl v době politického působení »dlouhé prsty«, je jako ekonom žádaný a o dobře placenou práci nemá nouzi.

Nyní působí jako český zástupce americké investiční banky Goldman Sachs. Navíc je podle obchodního rejstříku ve správních radách, představenstvech řady firem, nadací, a také v dozorčí radě firmy Telefónica.

Kampaň má v suchu

Sice má domy za desítky milionů, na prezidentskou kampaň si ale podle aktuálních informací nechal Vladimír Dlouhý přispět čtyřmi miliony. Dva miliony korun dostal od majitele softwarové firmy Unicorn Vladimíra Kováře, zbytek od firmy BGS Energy Plus, která se zabývá obnovitelnými zdroji, a v jejíž dozorčí radě sedí Dlouhého syn Štěpán.

Podpisy na podporu, které potřebuje ke kandidatuře, ale ještě ekonom žádné nemá: naplno je totiž začne shánět až v srpnu.



Přečtěte si
jity
8. 7. 2012 • 12:31

proč by se nesmál lidem do ksichtů, Tu revoluci přece nedělali pro lidi, ale hlavně pro sebe a vyšlo jim to. Hlavně aby si to užili, když už si tak nahrabali.

jarypadlo
6. 7. 2012 • 20:31

Zloděj Kla..s předá žezlo zloději z 90.let,těch domů je přece málo a děti budou potřebovat...

janapi
6. 7. 2012 • 19:36

Nemusíte na Ostravsko-stačí se poptat na Kladensku. A jak k těm melounkům přišel-zcela jistě né mozoly a lopatou. V době svého ministrování přihrával kšeftíčky a jako dáreček chtěl zajistit nějakou tu vybranou nemovitost!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.