Jaruška se těšila na vysvědčení: Už ho nedostala, je mrtvá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jaruška se těšila na vysvědčení: Už ho nedostala, je mrtvá!

Jaruška byla veselá holčička.
Jaruška byla veselá holčička. (Aha! – Alexandr Malenovský)

V pololetí dostala jednu velkou jedničku, včera si už ale vysvědčení nevyzvedla. Jaruška (†7) z Kytlice na Děčínsku je mrtvá! A to se tak těšila, jak na konci roku bude mít jedniček víc.

Jaruška nepřežila komplikace po banální operaci krčních mandlí. Ztráta dcery maminku Janu (27) nepřebolela, a jak říká, radost v srdci jí do konce života vyhasla. „Vysvědčení? Prožívám to moc špatně. Nemůžu ani mluvit. Je to pro nás o to horší, že v neděli bude mít Jaruška svátek,“ smutně říká Jana.

I ve škole, kde byla Jaruška moc oblíbená, se s nečekanou smrtí nikdo nesmířil. „Na Jarušku často zavzpomínáme. Byl to pro nás všechny obrovský šok a všichni včetně dětí jsme se z něho opravdu dlouho vzpamatovávali. Jaruška měla stále ve třídě svoji lavici a na ní plno plyšáků. Uklidili jsme je až po vysvědčení,“ prozradila ředitelka Základní školy Polevsko Elena Průchová.

Jak to s Jaruškou bylo?

26. března podstoupila operaci mandlí.

Po šesti dnech začala doma silně krvácet z úst, dusila se sraženinami, rodiče volali záchranku.

V děčínské nemocnici ji místo na JIP uložili na běžné lůžko, tam po pár hodinách zkolabovala.

Po resuscitaci byla znovu operována, na záchranu jejího života už bylo ale pozdě…

Autor:  aja

Přečtěte si
Yarda
1. 7. 2012 • 08:58

jsou lékaři dobří, méně dobří a špatní. A jsou ti co lékařům hážou klacky pod nohy: http://zpravy.idnes.cz/omezovani-a-ruseni-nemocnic-dp8-/domaci.aspx?c=A120629_210702_krimi_br d

bobina
1. 7. 2012 • 06:27

Pro mně je to hnus a hyenizmus stále lézt do rodiny a týrat rodiče stále dokola otázkami jak se cítí a opakovaně je týrat smrtí jejich dítěte. Proboha živého,koho ty trapné slinty okolo smrti dítěte stále dokola omílané baví číst? Myslí si ti ubozí škrábalové že toto jim prodává noviny?

Shelby16
30. 6. 2012 • 13:28

je to smutné čtení...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.