Fenka Angie: Zachránila paničku Evu! Sama teď bojuje o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Fenka Angie: Zachránila paničku Evu! Sama teď bojuje o život!

Ridgeback Angie po útoku na veterině.
Ridgeback Angie po útoku na veterině. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Evu Anýžovou (54) z České u Brna napadly při procházce dvě dogy. Jen zázrakem se jí podařilo zachránit. Její dva pejskové, kteří ji bránili, ale bojují o život...

Eva Anýžová má dva bišonky a ridgebacka. „Když jsme se vraceli z lesa, vyběhly proti nám dvě dogy. Nejdříve zakously bišonka Zixi, druhý naštěstí utekl. Bolestný řev je ještě víc nabudil a chtěli se vrhnout na mě. Ridgeback Angie mě chránil, jedna ho ale napadla zepředu, druhá zezadu,“ popisuje s roztřeseným hlasem Eva.

Vysvobodilo ji, že se rvoucí se psi skutáleli ze svahu dolů. Toho využila a utíkala pryč. „Narazila jsem na pána s autem, uprosila jsem ho, aby se mnou zůstal,“ říká. Od něj také zavolala o pomoc rodině a policii.

„Vzal jsem do ruky sekeru, protože člověk neví, co ho čeká. Klidně bych je zabil,“ přiznává jeden ze synů, který se vydal Angie hledat. Ridgebacka našli nakonec strážníci. Na těle nemá místo, kde by nebyl znát boj na život a na smrt.

„Majitelka dog je veterinářka, což už vůbec nechápu. A není to prý poprvé, kdy někoho její psi ohrožovali. Za starým plotem má asi osm psů. A vezměte si, že tady chodí i děti,“ kroutí nevěřícně hlavou Eva.

Operace a hospitalizace bišonka i ridgebacka se zatím cenou vyšplhala na 20 000 Kč.  Podle posledních zpráv z veteriny to naštěstí vypadá, že by se oba měli z nejhoršího nakonec vylízat...

Co řekla majitelka psů?

„Je mi líto, co se stalo. Odmítám, že šlo o útok na člověka, a zvláště, když se mu nic nestalo. Jinak je vina jednoznačně na mojí straně. Počítám s tím, že náhrady, včetně bolestného, uhradím,“ řekla Aha! po telefonu majitelka psí smečky Daniela Neumanová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.