František Ringo Čech: Byl okraden o dokumenty a prosí o pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

František Ringo Čech: Byl okraden o dokumenty a prosí o pomoc!

Umělec prosí čtenáře Aha! o pomoc.
Umělec prosí čtenáře Aha! o pomoc. (Aha! – Karel Kopáč)

František Ringo Čech (68) byl sprostě okraden a zoufale prosí čtenáře Aha! o pomoc! Dokončuje totiž svou knihu »Generace Beatles« a přišel o spoustu vzácného materiálu, který hodlal použít.

Soubor osobních dokumentů, jejichž hodnota je nevyčíslitelná hlavně kvůli tomu, že neexistují jejich kopie, zloději ukradli odpovědné redaktorce nakladatelství, které Ringo zrovna 700stránkový (!) rukopis díla odevzdal.

„Nechala tašku v autě na zadním sedadle a odběhla si něco koupit, a v ten moment jí to z auta čajzli! Když to zjistila, pobíhala všude možně okolo, dívala se i do popelnic, ale nikde nic…,“ svěřil se nešťastný umělec.

Mezi ukradenými věcmi jsou nejen jeho osobní fotografie, ale i snímky Ivana Mládka a Iva Pešáka z dob jejich začátků, anebo originály rozsudků, které sám Ringo za minulého režimu obdržel za rozvracení republiky.

„Prosím prostřednictvím vašeho Aha! toho zloděje, jestli by nám to nevrátil, až si to prohlídne,“ spíná Čech ruce. „Poctivého nálezce odměním!“ slibuje.

Výzva Aha!

Máte rukopis Ringovy knihy nebo dokumenty a fotografie, jež k němu příslušejí? Pište na aha@ahaonline.cz anebo SMS na číslo 725 92 92 92.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.