Malý Ernie (4): Porazil rakovinu a bude mašinfírou! V očích měl 100 nádorů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Malý Ernie (4): Porazil rakovinu a bude mašinfírou! V očích měl 100 nádorů!

Lisa Brownová se synem Erniem.
Lisa Brownová se synem Erniem. (Profimedia.cz)

Malý Ernie Brown (4) je jedním z nejstatečnějších dětí světa. Od narození se mu totiž v očích udělalo sto nádorů, ale chlapec je bojovník, který rakovinu dokázal porazit!

Saffron Walden je ospalé městečko na východě Anglie, o kterém se mluví jen v souvislosti s hochem, který zvítězil nad rakovinou. Už v jeho třech měsících si matka Lisa (37) všimla, že Ernie špatně vidí.

Prohlídka odhalila retinoblastom, zhoubný nádor oka, který postihuje děti do 5 let. Během devíti měsíců odstranili lékaři 13 nádorů, ale chlapci se tvořily stále další a další. „Naštěstí je doktoři vždy odhalili včas, a zachránili tím Erniemu život,“ říká Lisa.

Pomohla radioaktivní destička v oku, která každý nový nádor okamžitě zaznamenala. V nemocnici nakonec během čtyř let odstranili z Ernieho očí na sto nádorů, ale zrak chlapci zachránili.

„Je to zázrak. On je náš malý bojovník,“ říká dojatě matka Lisa. A Ernie? Ten už má jasno, jak zmíněný zázrak využít. „Budu mašinfíra, chci řídit vlak,“ říká chlapec.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.