Mýty a fakta o rekonstrukci nehody Romana Janouška! Půlka věcí byla falešných! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mýty a fakta o rekonstrukci nehody Romana Janouška! Půlka věcí byla falešných!

Řidič byl falešný, stejně jako sražená Vietnamka (na zemi).
Řidič byl falešný, stejně jako sražená Vietnamka (na zemi). (Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský, foto ČTK – Vít Šimánek)

Falešný lobbista, falešná oběť a skuteční svědkové. Taková byla víkendová rekonstrukce březnové nehody kmotra pražského byznysu Romana Janouška (43), při které měl se dvěma promilemi »pod kůží« srazit a těžce zranit 51letou Vietnamku.

Na místě rekonstrukce v pražské Vyskočilově ulici bylo jak v sobotu, tak v neděli pořádně rušno, svědci se zde střídali jako na běžícím pásu. Policie se rekonstrukcí snažila zjistit, zda mohlo sedm svědků vidět událost tak, jak ji popsali ve svých výpovědích. Vyšetřovací pokus by měl vyšetřovatelům pomoci při rozhodnutí, zda Janoušek ženu srazil úmyslně, nebo z nedbalosti.

V sobotu vpodvečer se na místo dostavila i sama oběť Janouškova sražení, žena pocházející z Vietnamu. Protože je ale po operaci pořád ještě o berlích, posadila se stranou na židli a celá rekonstrukce probíhala jen s její (blonďatou) figurínou…

A ani řidič luxusního porsche nebyl skutečný, Roman Janoušek se raději rekreoval ve své honosné vile v chorvatském Zadaru a místo něj terénní Porsche Cayenne řídil figurant z řad policie.

„Účastník řízení má právo se úkonu neúčastnit a my jsme tohoto práva využili,“ objasňoval na místě Janouškův advokát Vít Široký. „Rozhodl se tak spíš z obav před novináři než z nějaké neochoty,“ přetlumočil, z čeho měl lobbista strach.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.