Setkání s tajemnem: Pramen zázračné vody! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Setkání s tajemnem: Pramen zázračné vody!

Pramen Srní je veden dřevěnými koryty přes 59 bludných balvanů.
Pramen Srní je veden dřevěnými koryty přes 59 bludných balvanů. (Profimedia.cz)

Příroda je mocná čarodějka a síly přírodních pramenů jsou nedoceněné. Přesvědčil se o tom Václav Hořejší z Domažlicka, který trpěl epileptickými záchvaty. Od té doby, co pije vodu z pramene Srní, již tyto problémy nemá.

První epileptický záchvat jsem zažil v dospívání. Začal jsem běhat po doktorech, ale k ničemu kloudnému to nevedlo. Během dalších deseti let jsem zažil osm záchvatů a ani lékaři si se mnou nevěděli moc rady.

Po jednom z nich jsem začal propadat zoufalství a obrátil se o pomoc k alternativní medicíně. Nikdy jsem moc nevěřil na čaje, akupunkturu a tyhle věci, je to na mě moc cizí. V jedné knize jsem se ale dočetl o léčivých pramenech a síle lesa. To mi bylo blízké.

Začal jsem pátrat, zda se některý z těchto osvědčených pramenů nenachází blízko mého bydliště. Našel jsem léčivý pramen u Srní na Šumavě, kterému jsou připisovány blahodárné účinky na nervovou soustavu. Blízko pramene se nachází Hauswaldská kaple, která prý byla svědkem mnohých zázraků, kdy se řada sudetských Němců uzdravila díky vodě z pramene.

Na místě pramene mě překvapilo, že jsem zde cítil zvláštní klid. Jako by zde byla nějaká energetická výpust, která všechno uváděla do rovnováhy. Omyl jsem si vodou obličej a cítil jsem se velmi povzbuzený. Vzal jsem si vodu do láhve a doma se s ní omyl.

Praktikuji to takhle již tři roky téměř každý týden a od té doby se mi záchvaty vyhýbají. Nechci pramen od Srní přeceňovat, ale pro mě jde o české Lurdy, to mi nikdo nevymluví.

V novém seriálu Aha! o tajemnu kolem nás se budete každý den setkávat nejen s neuvěřitelnými příběhy, které jste nám poslali, ale provedeme vás i záhadnými místy po celé republice. Byli jste i vy svědky jevu, který si nedokážete vysvětlit? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
ivkanatka
24. 6. 2012 • 09:40

Tak jí pije, nebo se s ní myje ?!?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.