Setkání s tajemnem: Rozzlobený duch! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Setkání s tajemnem: Rozzlobený duch!

 (Ilustrační foto Profimedia.cz)

S tajemnými silami není dobré si zahrávat. Přesvědčila se o tom Marie Králová z Plzně. Je už to dobrých čtyřicet let, ale dodnes jí ze setkání s duchem jde mráz po zádech a nikdy víc už ho prý nepokoušela.

Byli jsme dobrá parta – lékaři, právník, ekonom, umělci. Naše mejdany nebyly obyčejné opíječky, recitovalo se, hrálo na klavír, zpívalo. Jednou nás napadlo pohovořit se zemřelým spisovatelem Juliem Zeyerem. A děly se věci.

Upřímně řečeno, moc jsme nevěřili, že se něco takového může podařit, ale proč to nezkusit, alespoň bude trochu strašidelné zábavy. Jestli je naše společná energie dostatečně silná, jsme si nejprve vyzkoušeli na stolečku, samozřejmě ze dřeva a proutí, bez jediného hřebu. Spojili jsme na něm ruce a můj muž řekl, stolečku zvedni se. Byl to šok, vážně se zvedl. A co víc, zůstal viset ve vzduchu a hezky dlouho nechtěl dolů.

To nás navnadilo k navázání kontaktu s duchem. Vzali jsme knihu Julia Zeyera, dovnitř dali klíč, dnes už ani nevím proč, a pevně ovázali provázkem. Pak jsme dávali básníkovi otázky a kniha se buď kývala, nebo otáčela. Byl to vážně napětím nabitý večer.

To nejděsivější ale přišlo, až když hosté odešli a my si šli lehnout. Z místnosti, kde jsme tohle tropili, se začaly ozývat strašné rány. Až do rána jsme tam nestrčili nos. Teprve s rozedněním vše utichlo. Jestli to byl Zeyer, jiný duch nebo jen naše příliš koncentrovaná energie, těžko říct. Už nikdy jsme si ale s tajemnem nezahrávali.

V novém seriálu Aha! o tajemnu kolem nás se budete každý den setkávat nejen s neuvěřitelnými příběhy, které jste nám poslali, ale provedeme vás i záhadnými místy po celé republice. Byli jste i vy svědky jevu, který si nedokážete vysvětlit? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si
majojo
21. 6. 2012 • 11:31

Mál.o se to ví, ale Zeyer měl židovské předky, i když sám byl katolík. A zahrávat si s kabalou..... nešla bych do toho.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.