Mladík skočil pod jez pro mičudu a... Utopil se! Bratrovi přímo před očima... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mladík skočil pod jez pro mičudu a... Utopil se! Bratrovi přímo před očima...

Na místě tragédie se včera opět koupala řada místních lidí.
Na místě tragédie se včera opět koupala řada místních lidí. (pro Aha! – Marie Stypková, Jana Alžběta Mikulíková)

Smrtící splav mezi Vratimovem a ostravskou Hrabovou má další oběť. V neděli skočil do řeky Ostravice mladík (†22) z Karviné a utopil se! V silném proudu se mu marně pokoušel pomoci jeho o rok mladší bratr... Brácha mu umřel před očima!

Neštěstí na vlastní oči viděla řada lidí, která v podvečer u řeky relaxovala. „Na břehu si kopali s míčem dva kluci a děvče. Pak jim spadl míč pod splav, on pro něj skočil a už se nevynořil,“ vylíčila deníku Aha! Jaroslava Samončíková.

Mladíka prý ostatní od skoku do vody zrazovali, věřil ale svým schopnostem… Marně se mu snažil bratr pomoci, tělo vyprostili až po hodině a čtvrt přivolaní hasiči. Nesnadné a bolestné bylo i zjišťování totožnosti mrtvého.

„Identifikaci mohl provést bratr, ale jeho psychický stav to neumožnil,“ řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Zhroucený mladík skončil v péči lékaře a rodinu o neštěstí musel zpravit krizový intervent.

Jeden pomníček už tady stojí…

V srpnu 2010 na stejném místě zahynul David Sukač (†16). Obětavě se vrhl na pomoc tonoucímu kamarádovi. Zachránil ho, sám ale utonul. Loni ho prezident Klaus posmrtně vyznamenal Medailí Za hrdinství.

Autor:  sy,jam

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.