Důchodce Roma nepopravil: Bránil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Důchodce Roma nepopravil: Bránil se!

Zastřelený Rom šel loupit.
Zastřelený Rom šel loupit. (Reprofoto TV Nova)

Senior (63) z Tanvaldu, který na Nový rok zastřelil Roma (†22), nebude obviněn z vraždy. Střelbu, při níž byl zraněn i bratr (24) mrtvého, posoudilo státní zastupitelství jako nutnou obranu.

Mladík, který přežil, zpočátku tvrdil, že byli bezdůvodně napadeni a důchodce jeho bratra popravil. V Tanvaldu hrozily nepokoje, rodina také uspořádala pietní pochod, na který dorazilo přes dvě stě lidí. Po vyšetřování ale vyšlo najevo, že mladíci se asi vydali krást a byli ozbrojení.

„Cílem jednání osoby, která použila střelnou zbraň, bylo zabránit probíhajícímu útoku na ni samotnou, nikoliv způsobit útočníkům vážné zranění či smrt,“ uvedla Lenka Bradáčová, náměstkyně krajského státního zástupce.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová:

„Odlehlost místa, tma, kluzký terén, výrazně mladší útočníci, jeden z útočníků ozbrojen, přepad ze zálohy… Střelci nezbyla jiná varianta efektivní obrany.“

Otec zabitého Roma:

„Toho člověka ani nezpozorovali, nějak siho ani nevšímali. Ten vytáhl pistoli a bez upozornění začal pálit.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.