Firma, která dostala pokuty za praktiky na předváděcích akcích: Patří jí zámek za stamiliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Firma, která dostala pokuty za praktiky na předváděcích akcích: Patří jí zámek za stamiliony!

Honosný zámek, který patří koncernu BECK.
Honosný zámek, který patří koncernu BECK. (Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Vnutila vám některá z firem, která má v názvu jméno Beck, na předváděcí akci předražené nádobí, zdravotní potřeby a jiné věci? V tom případě jste i vy jejímu zakladateli Jensi Beckhäuserovi (46) přispěli na honosné bydlo. V Klecanech u Prahy si totiž původem německý podnikatel žije jako zámecký pán.

Zámek kdysi obýval rod Clam-Gallasů a přespávala zde i císařovna Marie Terezie. Po druhé světové válce byl mimo jiné majetkem armády. Roku 2003 si jej ale koupil a zrestauroval právě Beckhäuser. A kolem původní chlouby města, do jejíhož parku se lidé kdysi chodili procházet, se nyní táhne plot, který říká: »Tohle je jen moje«!

Honosná budova, jíž podobnou nemá v Česku ani ten největší boháč, je napsána na BECK Group, a. s., v níž je Beckhäuser předsedou představenstva a která má v popisu podnikání realitní činnost a zprostředkování obchodu a služeb.

Za tím se ale, podobně jako u dceřiných společností Beck Reisen anebo Beck Czech, skrývají předváděcí akce. Tam jsou podle České obchodní inspekce (ČOI) především důchodci manipulováni a nuceni k tomu, aby se za příslib dárku či výhody vzdali veškerých úspor a koupili si předražené výrobky.

Průběh akcí kritizují i ti nejpovolanější! „Byly zaznamenány nekalé obchodní praktiky. Firmy byly pokutovány v řádu deseti tisíc korun za neseznámení spotřebitele s cenou, což je porušením zákona o ochraně spotřebitele, anebo za nesplnění informační povinnosti podle zákona, jako například nevydání dokladu o zakoupení výrobku na požádání spotřebitele,“ řekla Aha! Miloslava Fléglová z  ČOI, která jen v poslední době firmě Beck Czech udělila pokutu 95 tisíc Kč.

A tím to nekončí. Každý měsíc totiž na inspektorát chodí minimálně pět písemných stížností na Beckhäuserovo podnikání...

Napsali jste... Zkušenosti s BECKem

„Naletěli jsme na předváděcí akci. Teď máme doma vysavač a nádobí za 30 tisíc korun. O čtrnáctidenní lhůtě na vrácení zboží bez udání důvodu jsme nevěděli, a tak jsme ji prošvihli. Teď se snažíme s firmou domluvit, ale nereagují na telefonáty, ani na dopisy…“ Petr, Přerov

„Babička má doma parní vysavač, nádobí a všelijaké další věci. Když jsme to viděli, a hlavně zjistili »výhodnou cenu«, málem jsme skončili v Bohnicích. Dohromady totiž utratila 50 tisíc! Právní poradenství si teď nemůžeme dovolit, a tak soud ještě zvažujeme.“ Dana, Hostivice

„Od firmy Beck jsem si koupila biolampu za 30 tisíc na zdravotní problémy. Jako bonus jsem dostala i masážní křeslo. Pak jsem ale zjistila, že samotná lampa má cenu 6700 korun, což mě zvedlo ze židle. Teď přemýšlím, jak se bránit, když cena neodpovídala skutečnosti a byla několikanásobně vyšší!“ Renata, Ústí nad Labem

Místní volají: Je to hnus!

Když se po Klecanech projdete, dojde vám, že Beckhäuserovi místní na chuť nepřišli. „Je to hnus. Když se na ten zámek podívám, jsem neuvěřitelně naštvaná. Kdysi jsme tam mohli chodit, manžel tam pracovával a máme z parku spoustu nádherných vzpomínek,“ ulevila si důchodkyně Hana Langerová (73). Prý se jedné z předváděcích akcí také zúčastnila, naštěstí ale nepodlehla...

Reakce firmy:

"Naše společnost se více než rok nezabývá prodejem zboží na prezentačních akcích. Přesto se pokusím zodpovědět Vaše dotazy a to po konzultaci s p. Jiřím Himlem, jednatelem společnosti BECK CZECH, která se v současné době touto činností zabývá. Společnosti BECK vždy vystupovali velmi profesionálně, s cílem nabídnout potencionálním zákazníkům jen velmi kvalitní zboží, se kterým budou spokojeni a rádi se nám budou vracet na naše akce a výlety. V žádném případě společnost nemá v úmyslu klamat nebo podvádět, či dokonce nutit zákazníky ke koupi. V případech, kdy se tak stane, jedná se o pochybení externího spolupracovníka. Tato pochybení (porušení kodexu společnosti, neuctivost ke klientovi, sdělování nepravdivých informací apod.) jsou velmi tvrdě postihována. V opakujících se případech s obchodním zástupcem okamžitě ukončíme spolupráci. Nechceme kazit jméno společností BECK, které tady fungují již dlouhá léta."
 
Hana Humlová, jednatelka Beck International



Přečtěte si
ajwony-13
21. 6. 2012 • 22:56

Ten zameček vypadá docela dobře. Asi to dělají dobře! Možná by bylo zajímavé vidět "domeček" majitele tohoto bulváru. A taky se podívejte kolik pokut a prohraných soudů má za sebou právě tenhle vydavatel! Jejich lživé informace klamou celý národ a ještě se za to platí! To je taky na palici, ne?

mirkazam
18. 6. 2012 • 07:42

bohužel není špagát.Na ty svoje,, klumprty" chytají převážně staré důvěřivé lidi. Mají usměvavé manažéry, kteří je tak oblbnou, že mají dojem, jak dobře nakoupili .Kdo se začne cukat,tak má bohužel smůlu.Česko se po revoluci stalo rájem hochštaplerů, kteří si tady potom hrají na honoraci !!! A na to neexistuje žádný zákon ?????

mnpv
17. 6. 2012 • 18:22

Proč hajzlíkovi? Jaké napálení, když je někdo blbý, dobře mu tak. Jela zadarmo na výlet za účelem najíst se bez placení, myslela si jak s nima vysouloží a oni vydr.bali s ní.

montevideo
17. 6. 2012 • 15:28

Proč? Když je někdo tak bLbej a zúčastní se těch předváděcích akcí, dobře mu tak. Lampičku za 30.000,- Kč ! Ta paní musí být nutně na hlavu !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.