Rozloučení s pilotem stíhačky: Modré nebe, Jirko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rozloučení s pilotem stíhačky: Modré nebe, Jirko!

Rakev zdobila letecká přilba a květiny od rodiny a přátel.
Rakev zdobila letecká přilba a květiny od rodiny a přátel. (Aha! – Dan Černovský)

Slzící rodina, dojatí kamarádi a na katafalku rakev, které kralovala letecká přilba a rukavice. Tak se včera v obřadní síni městského hřbitova v Žatci loučili příbuzní s pilotem Jiřím Janíčkem (†52)…

Muž se zřítil s letounem v neděli při zážitkovém letu. V troskách stíhačky zemřela i máma dvou malých dětí Markéta H. (†30) z Litvínova, která dostala let za 18 000 Kč jako dárek k narozeninám od svého manžela (Aha! informovalo).

Když se obřadní místností rozezněly tóny nejoblíbenější Jiřího rockové písně »Stairway to heaven«, synovi Jiřímu (24) i manželce Janě se oči zalily slzami. Několikaminutovou smuteční a rozlučkovou řeč přednesl Jiřího kolega a kamarád, bývalý starosta města Louny Jan Kerner (46).

V závěru emotivního projevu Kerner odmítl jakékoliv pochyby o vině Janíčka na celé tragédii. Okolnosti nehody teď zkoumá letecká inspekce. Teprve ta rozhodne, co za neštěstím stálo. Výsledky ale budou známy až za několik měsíců.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.