Vrah Aleška (†6) je ve vazbě! Přivedli ho v poutech a jen blábolil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vrah Aleška (†6) je ve vazbě! Přivedli ho v poutech a jen blábolil!

Leicht přichází k soudu, který na něj uvalil vazbu.
Leicht přichází k soudu, který na něj uvalil vazbu. (Mediafax)

Schizofrenika Roberta Leichta (42), který ve středu v Jablonném nad Orlicí ubil malého Aleše (†6) a vážně zranil svou matku, která hocha a jeho dvojče – sestřičku Adélku – hlídala, poslal včera soud do vazby.

K jednání ho eskorta přivedla v teplácích a bačkorách. Tupě se usmíval a lehce se motal. Zřejmě na něj působily uklidňující léky. V jednací síni toho příliš neřekl. Přesto měl soudce jasno. „Hrozí, že se pachatel skryje nebo uteče. Druhým důvodem bylo to, že by mohl trestnou činnost opakovat,“ zdůvodnil rozhodnutí soudce Pavel Trejbal.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová včera uvedla, že chlapeček zemřel na následky těžkého poranění hlavy. Dodala, že se muž nejprve s matkou pohádal a uhodil ji pivní láhví, poté zaútočil na děti. Holčičku chůva uchránila, hocha ale její běsnící syn napadl 1,5 m dlouhou dřevěnou tyčí.

Muži za vraždu a těžké ublížení na zdraví hrozí až výjimečný trest. Nyní budou pachatele zkoumat psychiatři a psychologové.

Co Leicht včera vykládal?

„Docházel jsem v době, kdy jsem začal pobírat invalidní důchod, ambulantně na psychiatrii,“ odpověděl TV Nova na dotaz, zda se poctivě léčil.

„Teď jsem pod vlivem psychofarmak. Spáchal jsem to v afektu.“

Proč zabil chlapečka? „Nechápu, nevěděl jsem, jestli je mrtvý.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.