»Strážníci-botičkáři«? Ne! Zachraňují životy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Strážníci-botičkáři«? Ne! Zachraňují životy!

Jan Urbánek
Jan Urbánek (Aha! – Petr Novotný)

Že »měšťáci« jen pokutují přestupky a dávají na auta botičky? Ani nápad! Městští strážníci řeší i situace, kdy jde o život! A zrovna včera byli v Praze odměněni ti, co bez váhání přispěchali na pomoc, kterou jiní nezvládli. Skromně přitom říkají: „Je to naše práce…“

Jan Urbánek: Vytáhl muže z bahna!

Nadstrážmistr Jan Urbánek (28) letos v březnu v Praze slanil za cizincem, který skočil z více než 10metrové výšky do Vltavy. Polovinou těla se při tom zabořil do bahna a bez pomoci by se z řeky nedostal.

„Necítím se jako hrdina, práci mám rád a hřeje mne, že jsem mohl i takto pomoci. Po zásahu jsem jel na služebnu, převlékl se do suchého a šlo se znova do práce,“ vypráví s úsměvem, i když od cizince místo díků a vděku schytal jen spršku hrubých nadávek…

Jana Sochorková a Pavel Kořínek: Zachránili diabetika!

Nadstrážmistři Jana Sochorková (31) a Pavel Kořínek (34) pomohli zase muži, který při těžkém diabetickém záchvatu ztratil vědomí, upadl a o obrubník si poranil hlavu. Zatímco Jana muže oživovala, Pavel rychle organizoval pomoc. „Sloužíme spolu čtyři roky, jsme sehraní a víme hned, jak si práci rozdělíme. Je to naše první ocenění, podobné situace ale zažívá každý policista,“ říká Jana.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.