Julie se svalovou dystrofií: Náhlá smrt! Osudným se jí stalo obyčejné nachlazení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Julie se svalovou dystrofií: Náhlá smrt! Osudným se jí stalo obyčejné nachlazení!

Fotografie
Fotografie (internal)

Narodila se s vážnou genetickou nemocí – svalovou dystrofií, která způsobila, že jí postupně ochabovalo veškeré svalstvo. Julie Janická (†48) z Karviné proto celý život prožila na vozíčku. Ač těžce nemocná a naprosto závislá na druhých, snažila se Julka žít naplno. Milovala své přátele, asistenčního pejska Feliho a ráda jezdila do přírody. V noci na středu však bohužel náhle zemřela na komplikace z nachlazení…

Deník Aha! byl s Julkou v kontaktu a několikrát jí pomohl v její těžké situaci. Naposledy loni, když jí její vlastní asistentka ukradla z bankomatu peníze… I díky našemu článku je Julka dostala zpátky.

Zpráva o Julčině náhlém úmrtí všechny její přátele zaskočila. „Julka byla na filmovém festivalu ve Zlíně, kde se nachladila a po návratu jí nebylo dobře. Nejprve nechtěla do nemocnice, nakonec tam ale stejně musela. Její organismus už však nápor nezvládl,“ popsala zarmoucená Julčina kamarádka, která se pro nemocnou ženu snažila sehnat bydlení v Praze.

Tam by to Julka měla blíže k lepší odborné péči, kterou vzhledem ke svému zhoršujícímu se zdravotnímu stavu nutně potřebovala.

Po Julce zbyl její věrný společník, asistenční labrador Fellini (10, zvaný Feli), jehož kmotrem je zpěvák Karel Gott (72). Pomáhal jí s oblékáním, přinášel drobnosti, které potřebovala, hlídal ji. Psí důchodce je zatím u Julčiny maminky, v budoucnu se o něj ale postará její kamarádka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.