Chlapeček (2) přežil svou smrt: 39 minut mu netlouklo srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chlapeček (2) přežil svou smrt: 39 minut mu netlouklo srdce!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britka Trudy Hillary (40) si prošla noční můrou, kterou nechce zažít žádná matka. Svého synka Zacha (2) našla ležet na zemi bez známek života. Nedýchal. Jeho srdce netlouklo. Okamžitě zavolala sanitku, do jejího příjezdu prováděla masáž srdce a dýchání z úst do úst. Bez výsledku... Jenže pak se stal zázrak!

Při následné cestě do nemocnice pokračovali s oživováním i lékaři. A srdíčko klučinovi po neuvěřitelných 39 minutách opět naskočilo!

Vyšetření ukázalo, že malý Zach utrpěl infarkt v důsledku nádoru na mozku. Ten mu úspěšně odoperovali a mohl se vrátit do normálního života. Až na jeden malý problém – musel začít úplně od začátku! A tak se hošík musel znovu učit jíst, chodit i mluvit. Šlo to ale rychle – po pěti měsících vše dohnal. Rodiče se ze šoku dosud nevzpamatovali.

„Zpočátku byli lékaři skeptičtí, nedávali skoro žádnou naději, že náš chlapeček bude žít. To čekání na výsledek bylo nekonečné. On to ale dokázal, jsme na něj hrdí!“ říká tatínek Dave. O víkendu se Zach konečně vrátil domů z nemocnice a musel se znovu seznámit se svými brášky Jakem (5) a Scottem (6 měsíců).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.