Přepadení podnikatele Papouška: Šlo jen o prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přepadení podnikatele Papouška: Šlo jen o prachy!

Jaroslav Papoušek
Jaroslav Papoušek (Aha! – Martin Přibyl)

Policie promluvila! Za nočním přepadením vily litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (50) byla jen a pouze touha po penězích.

Vyšetřovatelka Helena Pšeničková včera vyvrátila spekulace o tom, že by čin souvisel s Papouškovými podnikatelskými aktivitami. Uvedla také, že mezi sedmi obviněnými jsou dvě ženy. „Čekaly v autech a měly odvézt pachatele domů,“ řekla Pšeničková.

Sedm kompliců pochází z Litoměřicka, Prahy a Plzeňska. Nejstarší, Lubomír B. (60), byl organizátorem akce. Zapojil do ní několik příbuzných, kamarádů a několik mužů si i najal. Jeho adoptovaný syn Michal B. (†22) při útoku přímo ve vile zemřel. „Vesměs to byli inteligentní lidé, někteří vysokoškolští studenti. Někteří se ani vzájemně neznali,“ upřesnila Pšeničková.

Podle ní nejvíc vypovídali ti, kteří byli jen najmutí s tím, že přijdou do baráku a tam budou peníze. Všem hrozí až dvanáct let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.