František (†19) neudělal maturitu: Vyskočil z okna školy! Zemřel po převozu do nemocnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

František (†19) neudělal maturitu: Vyskočil z okna školy! Zemřel po převozu do nemocnice!

František (†19) neudělal maturitu
František (†19) neudělal maturitu (pro Aha! – Jan Čada, František Prachman)

Zoufalství, zbytečná smrt a smutek poznamenaly maturity na gymnáziu v Uherském Hradišti. Z okna ve třetím patře tu ve čtvrtek odpoledne vyskočil nešťastný student (†19) oktávy B. Na život si sáhl hodinu poté, co neuspěl u zkoušky z dospělosti.

Mladého Vietnamce, kterému všichni spolužáci říkali Franta, teď všichni litují. Údajně mu nevyšla jen dílčí část zkoušky z českého jazyka, stejně jako šesti dalším maturantů. Nebyl sám, přesto prohru neunesl. „Je to o to horší, že Franta už udělal zkoušky na vysokou školu a byl přijat. V září by maturitu bezpochyby dokončil,“ lituje tragédie ředitel školy Zdeněk Botek.

Hoang Thanh N. po krkolomném pádu z asi deseti metrů ještě žil. „Utrpěl mnohačetná zranění, po dvou hodinách na jejich následky v uherskohradišťské nemocnici zemřel,“ řekl mluvčí záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

„Nemůžu k tomu nic říct, jakmile na to vzpomenu a vybavím si ho, nemůžu dál,“ řekla v slzách jedna ze spolužaček. O ni a další spolužáky se postaral na místě policejní psycholog.

Neštěstí šetří policie. „Pohnutky smutného činu ještě pořád zjišťujeme, vše ale nasvědčuje sebevražednému úmyslu,“ uvedl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Na budově gymnázia teď vlaje smuteční černý prapor. Kamarádi Františkovi zapalují na místě, kam dopadl, svíčky. Podle spolužáků měl ale František více problémů. I proto kreslil zvláštní obrazy. Byly plné slz, strachu a smrti...



Přečtěte si
petr.reitmajer
9. 6. 2012 • 17:50

To dáte uředníkovy tužku a pravomoc,ten za odměnu vymyslí nesmysl(říkajítomu statní maturita-třeba),že se na ůřadech zmenší počet ůředníků a ty si vymyslí nový ůřad(firmu)kde posléze pracují za lepší peníz ale né jako státní ůředník ale jako zaměstnanec firmy,kterou stejně platíme z našish peněz nás všech ze státního rozpočtu(z daní).Takových prapodivných firem zde v tomto státě existuje daleko víc než si člověk dokáže představit.JEŠTĚ JEDNOU UPŘÍMNOU SOUSTRAST POZŮSTALÍM.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.