Matka mrtvého zloděje z Litoměřic: On byl ale hodný... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Matka mrtvého zloděje z Litoměřic: On byl ale hodný...

Dům, ve kterém se loupilo.
Dům, ve kterém se loupilo. (Aha! – Martin Přibyl)

Peníze na drogy… Taková je jedna z vyšetřovacích verzí, s nimiž pracují kriminalisté vyšetřující útok ve vile litoměřického podnikatele Jaroslava Papouška (50). Mrtvým, který zůstal ležet v domě, byl Michal B. (†22), který měl podle zdroje Aha! problémy s drogami a patřil mezi tzv. zlatou mládež. Otec s matkou mu nejdříve peníze dávali, pak je sháněl, kde se dalo… Měl je krást i svým rodičům.

Jako malého jej adoptovali. „Byl hodný,“ řekla s pláčem Aha! mladíkova matka. Po několika okamžicích jen dodala: „Nebudu se k tomu vyjadřovat, je to pro nás hrozně čerstvé,“ řekla. Adoptivní otec trávil odpoledne na policii u výslechu.

Michal měl černý pás v karate, které také trénoval. Studoval policejní akademii v Praze. Bydlel necelých 30 km od Litoměřic a zřejmě to nebyla jeho první podobná akce. Podle dostupných informací mělo být útočníků dokonce pět. Čtyři šli do domu, pátý měl čekat nedaleko v autě.

„Vím, kde připravovali loupež, vím, v jakých vozech se pohybovali. Nemohu víc komentovat, policie případ šetří,“ řekl Aha! přepadený Papoušek. Zároveň odmítl, že pachatelé jsou přátelé jeho dcery a dodal: „Mladého života lituji, ale vinu za chlapcovu smrt necítím.“

Co se ve vile odehrálo?

Čtyři ozbrojení muži vtrhli do vily Jaroslava Papouška v noci na pátek. Křičeli: »Policie! Policie! Na zem! Na zem!«. Podnikatele se snažili udusit dekou, jeho dceři drželi pistoli u hlavy. Při následné potyčce se sice rodina ubránila a tři pachatelé utekli. Čtvrtý Michal B. zřejmě následkům rvačky podlehl.

„Proběhla pitva, která jasně neurčila příčinu smrti. Čekáme na výsledky toxikologického vyšetření,“ řekla ústecká policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.