Přepadení rodiny Jaroslava Papouška v Litoměřicích - Mrtvý zloděj? Syn vlivného bosse! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Přepadení rodiny Jaroslava Papouška v Litoměřicích - Mrtvý zloděj? Syn vlivného bosse!

Jaroslav Papoušek
Jaroslav Papoušek (Aha! – Martin Přibyl)

Policie už ví, kdo přepadl luxusní vilu Jaroslava Papouška (49) z Litoměřic. Mezi čtyřmi ozbrojenými a za policisty převlečenými lupiči byli synové podnikatelů z Litoměřicka. A mrtvým, který po útoku zůstal ležet v jeho domě, je také synek jednoho z tamních vlivných bossů.

Podle dostupných informací vedli všichni útočníci nákladný život. Policisté včera potvrdili, že jejich totožnost znají a prý už proběhlo další zatýkání. Důvod napadení a příčinu smrti jednoho ze zlodějů ale s odkazem na probíhající vyšetřování odmítají prozradit.

„Jen pár minut před samotným útokem jsem slyšel, že psi jsou venku nervózní a dělají hluk. Odvolal jsem je do zimní zahrady, myslel jsem, že loví kočku. Nechtěl jsem rušit sousedy,“ říká podnikatel a zároveň úspěšný chovatel bordeauxských dog. »Vyšachoval« tak své možné psí ochránce. Do bytu se gauneři dostali zřejmě speciálním univerzálním klíčem, který používají zámečníci.

„Trezor taky otevřeli celkem jednoduše, klíč byl u něj. Nedělal jsem doma žádná bezpečnostní opatření, nežil jsem v žádném strachu,“ uvádí Jaroslav. Myslí si, že lupiči šli do domu cíleně. „Měli jsme být doma se ženou sami. Dcera Jana s přítelem Honzou u nás být tu noc neměli,“ povídá dál.

Samotný vpád do ložnice a následná rvačka mohla trvat možná sedm minut. Útočníci, kteří šli najisto za manžely do ložnice, přišli pořádně připravení. Kukly, ostře nabité zbraně, tmavé oblečení, baterky, rozbušky. A právě za rámusu vybuchujících rozbušek a varovného řvaní »Policie, policie!« vpadli k Papouškovým. Co následovalo?

Policie! Na zem! Přepadení jak z akčního filmu!

„Křičeli: »Policie! Policie! Na zem! Na zem!«. Svítili na nás baterkami. Jeden muž skočil k manželce a strhl ji na zem,“ popisuje Jaroslav. Dva se vrhli na samotného podnikatele. Následovala rána do zátylku a do zad, spadl na zem a dva útočníci ho zaklekli a dusili dekou.

„Z dalšího pokoje přiběhl přítel dcery, jenže hned také jednu chytil a spadl na zem. Při tom narazil do jednoho z útočníků, kteří mě zaklekli, a tím mu vyrazil zbraň. Tomu se z ní vysypalo pár nábojů,“ vypráví podnikatel.

Díky tomu se dokázal Jaroslav druhému vyprostit. „Přiskočil jsem k Honzovi, a řekl mu, ať leží na zemi, aby se mu nic nestalo,“ říká.

Jeden z gaunerů pustil jeho ženu, přeskočil postel směrem ke dveřím. Další už taky couval na chodbu.

To už se ale taky přiřítila bránit páníčky smečka psů a také vyděšená dcera Jana.

Na chodbě už byli dva pachatelé a jeden z nich se snažil držet pana Papouška v šachu jeho mladou dcerou. „Mířil jí zblízka na hlavu a křičel, že ji zastřelí, pokud nedostane peníze, cenné papíry i klíče od aut,“ vzpomíná na hrozné chvíle Jaroslav.

Jaroslav se ale nezalekl. Dobře mířeným kopancem jednoho muže odporoučel ze schodů. „Blesklo mi hlavou, že přece nenechám zavraždit dceru. To ať si radši vezmou mě. Než jsem udělal ty tři skoky k nim, otočil zbraň na mě, díval se mi do očí a stiskl několikrát spoušť. Kolt nevystřelil a já ho strhl do kanceláře, ve které se pak odehrála další obrovská rvačka,“ popisuje.

Mezitím, co probíhal boj, už ostatní zloději utekli i s úlovkem. Když vyběhli z domu, volala dcera policii...

První přijeli městští strážníci, zloděje přebírali živého. Státní policie dorazila na místo se značným zpožděním. „Když jsme muže přebírali, nejevil už známky života,“ uvedla ústecká policejní mluvčí Pavla Kofrová. Velitel Městské policie Liberec Ivan Králik se k případu odmítl vyjádřit. Proč tedy muž zemřel? „Příčiny smrti bude policie znát po provedení pitvy,“ uvedla Kofrová.



Přečtěte si
0707
30. 5. 2012 • 11:01

To bylo fakt velký spoždění pánů státních policajtů Městská policie převzala čmouda živého ale státní policii ho už vydala ztuhlého

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.