Tenhle kluk všem lhal, ale máma ho brání: Omlouvám se! Můžu za to já! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tenhle kluk všem lhal, ale máma ho brání: Omlouvám se! Můžu za to já!

V nemocnici Petr bojoval o život. Teď už se skrývá doma.
V nemocnici Petr bojoval o život. Teď už se skrývá doma. (Aha! – Karel Kopáč, Marek Pátek, ČTK – Václav Šálek)

Matka Petra (15), který více než měsíc tvrdil celému Česku, že se stal obětí útoku Romů, se včera za jeho lež veřejně omluvila! Na roztřesené Oksaně Zhyvachivské bylo vidět, že se za celou kauzu velmi stydí. Svého syna se ale snažila hájit. A vinu jako milující máma svalovala na sebe. Nakonec se rozplakala...

Máma svého syna Petra celý den skrývala doma. „Když jsem se dozvěděla, jak se událost skutečně odehrála, tak jsem nevěděla, jestli se mám radovat z toho, že tu svoji lehkovážnost přežil, nebo mám být naštvaná, že obelhal nejen mě, ale i celou zemi,“ zoufala si.

A také se omluvila všem Romům. „Jsem tady, abych se omluvila v prvé řadě romské minoritě. Moc mě mrzí, že ten výrok, který jsem pronesla, vzbudil hodně zla, a omlouvám se za vše, co tato nepravdivá slova způsobila,“ uvedla Zhyvachivská.

Odpověděla i na otázku, jak to nezdárný Petr prožívá. „Stejně těžce jako já. Zavinila jsem to já, syn něco pronesl a já jsem to zveřejnila. Syn není zdrojem zla,“ vysvětlila žena a s pláčem utekla zpátky do domu.

Rozčarování neskrýval předseda Celostátní asociace Romů ČR Vladimír Galbavý: „Jsem zaražený a nestačím se divit.“ Kauza podle něj velmi poškodila Romy. „Zvažujeme podání trestního oznámení za podněcování k rasové nenávisti,“ dodal.

Jak nás tahal za nos...

15. dubna – Údajně tři Romové měli v Břeclavi zbít Petra (15) proto, že jim nedal cigaretu. Chlapec měl vážně poškozenou ledvinu.

19. dubna – Petrovi nabídl finanční pomoc muzikant Michal David.

22. dubna – Břeclaví pochodovaly na Petrovu podporu dvě tisícovky naštvaných lidí.  3. května – Petra po necelých třech týdnech propustili z nemocnice. Lékaři mu museli vzít ledvinu.

11. května – Chlapec údajně změnil výpověď a policistům tvrdil, že důvodem útoku mohla být nekvalitní marihuana, kterou prodával.

19. května – Michal David předává Petrovi před vyprodaným břeclavským stadionem šek na 100 tisíc Kč. „Ty peníze mají pomoci Petrovi vyrovnat se s tím, co se mu stalo,“ vysvětlil zpěvák.

23. května – Kriminalisté informují, že chlapec si zranění způsobil sám. Předváděl se a spadl ze zábradlí v osmém patře. O patro níž se dalšího zábradlí naštěstí zachytil. Pak si zavolal pomoc.

Michal David zuří: Jsme všichni za šašky!

Své peníze už dostal zpět muzikant Michal David, který Petrovi přispěl na léčbu. Matka Oksana poslala darovaných 100 tisíc korun zpátky i s omluvným dopisem. V něm se vše pokusila vysvětlit a upozornila zpěváka na postižené dívky z Přerovska, které by mohly finanční pomoc dostat místo jejího syna.

A co na to Michal David? „Celé je to smyšlená záležitost, všichni jsme tak trošičku podvedení mladým klukem, který se doma bál říct pravdu,“ konstatuje zpěvák. „Jsme všichni tak trochu za šašky,“ dodává a plánuje, že peníze věnuje na jiný dobročinný projekt.

„Peníze jsem zpátky chtěl, protože v tomto případě nejde o to, o co jít mělo. Nenechám si je, ale půjdou na nějakou dobročinnou věc, ještě se musíme s manželkou rozhodnout na co,“ dodal David.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.