Tohle teď vyplňují čeští školáci! Otestujte se s Aha!: Porazíte páťáka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tohle teď vyplňují čeští školáci! Otestujte se s Aha!: Porazíte páťáka?

Žáci pátých tříd se včera nad testy pořádně trápili.
Žáci pátých tříd se včera nad testy pořádně trápili. (Profimedia.cz)

Na českých základních školách včera odstartovalo testování páťáků a deváťáků, za které má zodpovědnost Česká školní inspekce. Jaký je smysl? Zhruba 165 tisíc školáků do 8. června vyplní testy z češtiny, matematiky a cizího jazyka, které ověří, zda mají minimální požadované znalosti.

Chcete zjistit, jestli byste prošli vy? Aha! získalo vzorové písemky pro páté třídy z českého jazyka a matematiky, které si před spuštěním testování loni zkoušel zlomek studentů. Vyplňte je a zkontrolujte si výsledky!

Přečtěte si
opportunity
23. 5. 2012 • 22:15

Předpokládám, že tohle je pro pátou třídu.

rejpal3
23. 5. 2012 • 17:48

Ještě jednou, abych nebyl pranýřován za překlepy a poslán též do zvláštní školy ... A to je test pro žáky pátých a devátých tříd zvláštních škol ?? Protože v případě běžné základní školy do té zvláštní každý, kdo neodpoví správně, jednoznačně patří. Pokud se tyto testy zdají České školní inspekci (ČSI) dostatečně náročné a hodné testování, bylo by dobré prověřit, zda její pracovníci nezfalšovali doklady o svém vzdělání. Pokud jsme tak bohatí, že se u nás mohou vyhazovat peníze za takovéto nesmysly, žádám propustit MUDr. Ratha na svobodu, ať si ty miliony užije. Narozdíl od pracovníků ČSI má aspoň jednoznačně pravý vysokoškolský diplom a disponuje širokou škálou vědomostí.

rejpal3
23. 5. 2012 • 17:46

A to je test pro žáky pátých a devátých tříd zvláštních škol ?? Protože v případě běžné základní škol té zvláštní každý, kdo neodpoví správně, jednoznačně patří. Pokud se tyto testy zdají České školní inspekci (ČSI) dostatečně náročné a hodné testování, bylo by dobré prověřit, zda její pracovníci nezfalšovali doklady o svém vzdělání. Pokud jsme tak bohatí, že se u nás mohou vyhazovat peníze za takovéto nesmysly, žádám propustit MUDr. Ratha na svobodu, ať si ty miliony užije. Narozdíl od pracovníků ČSI má aspoň jednoznačně pravý vysokoškolský diplom a disponuje širokou škálou vědomostí.

bettymcdonaldova
22. 5. 2012 • 17:08

asi prvňáci - viz matematika, úloha č.7

kkrampota
22. 5. 2012 • 12:14

Nevím čím na ministerstvu přemýšlejí,ale vždycky vymyslí nějakou "hovadinu".Kdyby ty srovnávací testy byly před přijímačkama,tak by to těm dětem aspoň pomohlo jako "zkouška"znalostí, ale tak jsou to jen zbytečně vyhozené peníze !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.