Vyděrač hrozí: Zavraždím náhodně vybrané dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vyděrač hrozí: Zavraždím náhodně vybrané dítě!

Nápis rodičům nahání hrůzu.
Nápis rodičům nahání hrůzu. (Policie ČR)

Vyděrač v Olomouci vyděsil rodiče, jejichž děti si hrají v Parku Malého prince. Na tamním nejlidnatějším sídlišti vyhrožuje popravou náhodně vybraného caparta!

Důvod? »Nedojdeli do 31. 5. 2012 k přesunu tohoto hřiště, zavraždím náhodné dítě na tomto hřišti« hrozí pisatel na cihlové zídce a připomněl útok norského masového vrah Anderse Breivika.

»Stejně jako Andres Breivik jsem obeznámen s faktem, že pro konání úřadů je nutno zabít« napsal. Případ má policie. „Řešíme to jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití,“ řekla Aha! její mluvčí Miluše Zajícová.

Napsal to zoufalec

Podle psycholožky Dany Bočkové hrozbu nejspíš napsal člověk, který nedaleko hřiště bydlí a vadí mu kravál, výskání a pištění dětí. „Bude podrážděný, neurotický, citlivý na hluk. Možná pracuje na směny a přes den se potřebuje vyspat. Nebo je nezaměstnaný či důchodce fixovaný na byt, z něhož nemá kam odejít,“ míní psycholožka.

Podle ní nelze takové sdělení podceňovat, i když dotyčný doopravdy vraždit zřejmě nechce. „Je to spíš výkřik zoufalého člověka. Nejspíš ani nevěří v zavření hřiště, chce alespoň vyděsit rodiče,“ dodává Bočková.  Autorem může být i puberťák, kterému to dodává iluzi moci.

Přečtěte si
lukim
21. 5. 2012 • 09:03

se takové nebezpečné vyhrožování bude vyšetřovat pouze jako přestupek, tak se nic nevyšetří! Když se pak něco skutečně stane, kdopak asi si bude drbat nos?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.