Vyberte správný gril! Podle čeho nakupovat? Je lepší gril na uhlí, na plyn, nebo na verandu elektrický? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vyberte správný gril! Podle čeho nakupovat? Je lepší gril na uhlí, na plyn, nebo na verandu elektrický?

Moderní grily jsou již vybavené spoustou »vychytávek«, které vám usnadní obsluhu.
Moderní grily jsou již vybavené spoustou »vychytávek«, které vám usnadní obsluhu. (Mountfield)

O grilování víte díky speciálu Nedělního Aha! už téměř vše. Už jsme grilovali, pekli, zkrátka kuchtili a vy víte, jak si připravit exotické ovoce, pořádnou »fl ákotu« nebo i dietní rybičku. Ovšem k tomu, aby vaše grilovačka dopadla opravdu na výbornou, už tedy chybí »pouze« krůček – jenže nejdůležitější – koupit ten správný gril.

Na výběr je nepřeberné množství. Nechte se proto inspirovat, který typ zvolit, aby byl pro vaši rodinu »přesně na míru«. Ještě než začnete vybírat, podívejte se, které ze žhavých novinek by neměly vašemu grilu chybět… Chcete skutečně exkluzivní kousek?

Co by měl mít plynový gril

✔ Piezo zapalování. Gril snadno zažehnete jediným stisknutím tlačítka.

✔ Aroma systém. Což jsou 2 nerez misky, které naplníte například vínem, pivem nebo vodou s kořením. Z této směsi se pak uvolňuje aroma, které dodává všemu, co připravujete, ještě lepší chuť a vůni

✔ Doplňky. U grilu oceníte zejména postranní odkládací plochy, boční plotýnky, zadní ohřev pro rozpékání pečiva, úložný prostor, postranní hořáky a kolečka pro snadnou manipulaci s grilem.

Co by měl mít gril na dřevěné uhlí

✔ Systém QuickStart. Moderní funkce, kterými jsou vybaveny některé grily na dřevěné uhlí. Gril díky němu rozpálíte během chvíle – stačí k tomu pouze tři kroky – vložit noviny do nohy grilu, nasypat uhlí na rošt a škrtnout sirkou.

✔ Systém QuickStop. Správné uhašení žhavých uhlíků by mělo být především rychlé a bezpečné – některé z grilů na dřevěné uhlí mají proto ve spodní části komínu nádobku s vodou. Ta žhnoucí uhlíky uhasí hned po skončení grilování, a tak se nemusíte obávat popálení tehdy, kdy už grilování skončilo. Tento způsob uhašení grilu oceňují hlavně rodiny s dětmi.

✔ Ventilace. Některé grily na dřevěné uhlí jsou vybaveny speciálním ventilačním systémem, který je umístěný v noze grilu. Díky němu je zajištěna perfektní cirkulace vzduchu, která zajišťuje ideální teplotu uhlíků pro grilování 600 – 800 °C. Právě to je ta správná teplota pro grilování.

Další rady neleznete ve fotogalerii...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.