Tohle není pohádka: 7 trpaslíků skutečně žije! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tohle není pohádka: 7 trpaslíků skutečně žije!

Tohle není pohádka
Tohle není pohádka (Profimedia.cz, ara)

Sice nemají Sněhurku, nicméně i bez ní si žijí celkem šťastně. Amber a Trent Johnstonovi z Barnesvillu v americkém státě Georgia trpí vzácnou nemocí, tzv. achondroplázií. Při ní je tělo dobře formováno, ale nedorůstají dlouhé kosti v nohou a rukou, což způsobuje trpasličí vzhled. Společně vychovávají pět dětí.

Rodinka si říká »sedm pravých trpaslíků« a za svůj handicap se rozhodně nestydí. „Jsme stejní jako ostatní, jen o něco menší,“ směje se Amber. Ani nejvyšší členové rodiny nemají o mnoho více než 1,2 metru, i tak se ale snaží žít úplně normálně.

Neobývají žádný domeček pro panenky, naopak své děti vedou odmala k překonávání překážek, kterých mají bohužel více než běžný smrtelník. Například poličky visí v normální výšce, takže chtějíli si vzít třeba hrneček, musejí použít stoličku.

Amber a Trent vždy snili o velké rodině. Zatímco Trent má trpasličí rodiče, ti Ambřini jsou normálně vysocí. Existovala tedy naděje, že by se jim mohlo narodit dítě normálního vzrůstu. Obě jejich děti Jonah a Elizabeth mají ale stejný handicap. Další porod by byl pro Amber riskantní, a tak se rozhodla zbývající tři caparty adoptovat. Ana pochází ze Sibiře, Alex z Jižní Koreje a Emma z Číny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.