Kam zmizel František Procházka? Svědek Aha! tvrdí: Tohle je jeho luxusní loď! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kam zmizel František Procházka? Svědek Aha! tvrdí: Tohle je jeho luxusní loď!

František Procházka
František Procházka (Policie ČR)

Zloděj století František Procházka (37), který v roce 2007 zmizel s uloupenou víc než půlmiliardou korun, si prý žije jako v ráji! Deníku Aha! se přihlásil podnikatel a cestovatel Jiří, který lupiče už několikrát zahlédl na ostrově Roatán v Hondurasu. Teď nafotil i jeho loď a malý vrtulník a na Procházku upozornil také policii.

Podnikatel, který si s ohledem na svou bezpečnost nepřeje uvést celé jméno, toho o uprchlém lupiči ví poměrně dost. „Na Roatánu se objevuje dvakrát za rok a pobude vždy pět až sedm dní. Cestuje mezi Jamajkou a Panamou. Se svou luxusní lodí staví na všech ostrovech po cestě,“ tvrdí Jiří, který v Karibiku žije už dvanáct let.

A Procházka se prý nepohybuje sám, má kolem sebe pořádně ostré hochy. „Jeho ochranku tvoří čtyři muži z cizinecké legie. Jsou po zuby ozbrojení. Baví se spolu česky a slovensky,“ vypráví Jiří, který se s muži letmo seznámil.

„Mám na Roatánu loď, zaujala je a chtěli se podívat. Procházka přišel s nimi, ale představil se jako John,“ líčí Jiří, který tvrdí, že se mu podařilo lupičovu loď vyfotit. „Nechali mě samotného jen deset vteřin, takže to bylo poměrně těžké,“ vysvětlil.

Jeho poznatky už prošetřovala česká policie, která podnikatele vyzvala, aby jim k případu zaslal další podrobnější informace. Zprávy, že nejhledanější muž Česka pobývá na americkém kontinentu, se totiž objevily už i loni v létě.

Jiří o posledním setkání s Procházkou: »Měl tam ženské a chlast!«

Jiří zavzpomínal i na poslední setkání s lupičem Procházkou před několika měsíci. Prozradil, že na luxusní jachtě je hodně veselo. „No co myslíte, má tam ženské a chlastají,“ usmívá se podnikatel, podle něhož ale Procházka svou vizáž po útěku nijak dramaticky nezměnil. „Měl ostříhanou hlavu, oholené fousy a byl dost udělanej, žádný hubeňour,“ dodal Jiří.

Jak k loupeži došlo?

Vše se odehrálo 1. 12. 2007 v prostorách bezpečnostní agentury. Její strážný Procházka s komplicem Milanem Čermákem (53) – ten byl zatčen – ukradl 540 891 700 korun. Procházka dal peníze do tašek a následně do falešné dodávky, kterou měl řídit Čermák.

Procházka ten den ještě dokončil směnu. Poté už byl viděn na německé dálnici a letišti ve Frankfurtu, což dokazuje kamerový záznam. V lednu 2012 byli oba pachatelé odsouzeni na devět let, Procházka v nepřítomnosti.



Přečtěte si
tajna1509
6. 5. 2012 • 00:03

posilam pozdrav z VIP penzionu u Kromerize panove ..........

tajna1509
6. 5. 2012 • 00:01

jen ho nechte v klidu on si je poctive ukradl kdezto Kolacek Dlouhy pak Bakala ukradli lidem vse podvodem tichou cestou dulni stroje za miliony si mezi sebou prodavali za 1 korunu tak kdo je zlodej ????? a to neni jedna pani povidala ...... to me nici do ted ze vim jak to bylo .........

janamala
5. 5. 2012 • 20:15

že Procházka nechá toho závistivýho práskače zlikvidovat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.