Kauza Jaroslav Starka: Záhadná smrt podnikatele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kauza Jaroslav Starka: Záhadná smrt podnikatele!

Syn známého dabéra a podnikatel Bedřich Šetena (†36, vpravo) se svým společníkem.
Syn známého dabéra a podnikatel Bedřich Šetena (†36, vpravo) se svým společníkem. (: internet)

PRAHA – Smrt za volantem našel syn známého dabéra a provozovatel diskoték Bedřich Šetena (†36) u Milína na Příbramsku v noci se středy na čtvrtek. Navíc měl u sebe nabitou zbraň!

Podnikatel, který měl podle našeho zdroje úzké vazby na podsvětí, se také v minulosti stýkal se zatčeným šéfem fotbalové Marily Příbram Jaroslavem Starkou. Je jeho smrt náhoda, nebo má se zadržením Starky souvislost? „Mohlo jít o vyřizování starých účtů,“ řekl exkluzivně Aha! zdroj, který Šetenu znal, ale nechtěl být jmenován.

Šetenův automobil se zřítil z mostního nájezdu. A ve voze byla nalezena pistole! Přesná příčina nehody zatím není známá a její okolnosti vyšetřuje policie.

„Řidič jel od Příbrami a u Milína najížděl na strakonickou silnici. Pravděpodobně kvůli nepřiměřené rychlosti auto v táhlé levotočivé zatáčce vyletělo z nájezdu, narazilo do svodidel a převrátilo se přes střechu,“ řekla mluvčí příbramské policie Milena Doubková. Šetena z vozu vypadl a na následky vážných zranění na místě zemřel. Vyšetřovatel přesto nařídil pitvu.

„Určitě to nebyla nehoda, Šetena nikdy nejezdil sám. Mohlo jít o vyřizování účtů. Navíc v minulosti dělal určité obchody, které nebyly zrovna průhledné, a o jejich legálnosti by se dalo pochybovat,“ sdělil nám zdroj.

„V havarovaném autě policie našla zbraň, kterou mrtvý držel legálně,“ dodala Doubková. „Zbraň u sebe nosil proto, že znal spoustu lidí z podsvětí,“ upřesňuje zdroj. „Měl manželku s kterou ale delší dobu nežil, zůstaly po něm dvě děti. Co se týče jeho práce, patřila mu firma Czech Tour service, a Diskocentrum, pořádal diskotéky nejen v Sedlčanech, ale také ve vesnici Přestavlky. Byl mezi přáteli velmi oblíbený,“ vypověděl Aha! informátor.

Spekulace o souvislosti s podnikatelem Starkou policejní mluvčí Doubková odmítla komentovat.

Starku a dalších šest mužů policie zatkla v úterý v souvislosti s únosem a smrtí otce uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Ve středu kriminalisté skupinu obvinili z trestných činů zbavení osobní svobody a loupeže. Na šest z nich včetně Starky uvalil soud vazbu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.