Jana (33) a rakovina kůže: Nádor mi začal růst v těhotenství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jana (33) a rakovina kůže: Nádor mi začal růst v těhotenství!

V podobném stanu, jaký nyní stojí v Praze na Václavském náměstí, Janě rakovinu kůže odhalili.
V podobném stanu, jaký nyní stojí v Praze na Václavském náměstí, Janě rakovinu kůže odhalili. (Aha! – Karel Kopáč)

Jana (33) z Brna prožívala jedno z nejkrásnějších období svého života, byla ve čtvrtém měsíci těhotenství, když si všimla, že se jí začalo měnit mateřské znaménko.

„Žádnou jinou pihu jsem neměla, jen tohle centimetrové znaménko. Ve čtvrtém měsíci začalo růst do výšky a nakonec jsem si řekla, že už by to měl vidět odborník,“ vypráví Jana. Zrovna probíhala akce Stan proti melanomu, kde lékaři kontrolovali znaménka v centru města.

„Když ho viděli, okamžitě jsem musela pod nůž. Za pár dní bylo znaménko pryč. Pak jsem další dva týdny nervózně čekala na výsledky histologie,“ popisuje.

Ta potvrdila hrozivou diagnózu: melanom – nejagresivnější zhoubný nádor kůže. Jana musela na další operaci. „Potřebovali si být jistí, že tam nic nezůstalo. Je to rok a pořád chodím každé dva měsíce na kontroly. Později už to naštěstí tak časté nebude,“ věří Jana, která úspěšně porodila zdravé miminko a která chce zůstat s ohledem na rodinu v anonymitě.

„Maminka má slabé srdce, nechtěla jsem jí dělat starosti,“ dodává. Nikdo zatím nedokáže říct, jestli se rakovina vrátí. Lékaři už ale prohlásili, že přijít až po porodu, bylo by na uzdravení pozdě!

Kde kontrolují kůži?

10. 5. v Avion Shopping Parku v Ostravě.

10. 5. na 200 kožních lékařů ve svých ordinacích po celé republice, více na www.dermanet.cz.

14. 5. na Náměstí Svobody v Brně.

Přečtěte si
lunatic
5. 5. 2012 • 13:17

a chtít se vzpouzet je pošetilé a zbytečné! Komunisté říkali:"Poručíme větru,dešti." ... a jsme v p....i! Nechme to na přírodě - někdo žije 105let a jiný 20;asi to tak má být. Přežijí ti nejsilnější a ti druzí doplňují počet ....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.