Ana Carolina (21): Anorexie! Smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ana Carolina (21): Anorexie! Smrt!

Ana Carolina na konci života.
Ana Carolina na konci života. (: ČTK)

SAO PAOLO – Brazilská modelka Ana Carolina Reston (21) zemřela tento týden v nemocnici v Sao Paulu. Příčina? Infekce způsobená poruchou příjmu potravy – mentální anorexií. Aby si zachovala svou vychrtlost, díky níž měla nejvíc zakázek, jedla celý den pouze rajčata.

● Smutný konec brazilské modelky
● Živila rodinu, sama jedla jen rajčata

Reston vážila při výšce 172 cm pouhých 40 kilogramů, což je podle lékařů zhruba váha 12letého děvčátka.

Ana Carolina se dala na dráhu modelky, protože musela živit svou rodinu, která byla na jejích příjmech závislá. V Brazílii, kde žijí miliony lidí v hliněných chatrčích, tzv. slumech, sní snad každá mladá dívka o dráze fotomodelky. Vzorem jsou jim jejich slavné krajanky: Adriana Lima (25) nebo Gisele Bundchen (26).

Dívka s velikýma hnědýma očima a extrémně hubenou postavou se začala pomalu v módním světě prosazovat.

„Máš pěknou figuru,“ lichotily jí modelingové agentury. První výrazný úspěch se dostavil, když dostala zakázku od giganta světa módy Giorgia Armaniho.

Jenže pak si i módní experti začali všímat, že se už sotva drží na nohou. Když ji minulý čtvrtek odvolali z módní přehlídky v Japonsku a místo toho ji poslali na lékařské vyšetření, bylo už příliš pozdě…

„Apeluji na všechny mámy světa, aby dávaly dobrý pozor na své dcery, protože život vašeho dítěte nestojí za žádné peníze, ani od těch nejvěhlasnějších světových značek,“ řekla zhroucená matka Any Miriam Reston v televizním rozhovoru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.