Vedení ČSTV odtajnilo Hušákovo hospodaření v čele Sazky! 32 milionů za obrazy... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vedení ČSTV odtajnilo Hušákovo hospodaření v čele Sazky! 32 milionů za obrazy...

Aleš Hušák
Aleš Hušák (Aha! – Karel Kopáč, Martin Přibyl, ara)

Exgenerální ředitel loterijní firmy Sazka Aleš Hušák (54) si myslel, že s koncem jeho funkce skončí také veškerá jeho zodpovědnost. Za to, že dříve prosperující firmu dovedl postupně až do konkurzu, si na něj ale chtějí posvítit. Předseda Českého svazu tělesné výchovy Miroslav Jansta dokonce plánuje Hušáka zažalovat o necelou miliardu korun.

Právě taková je škoda, které se měl Hušák dopustit na společnosti. Co Janstovi leží v žaludku nejvíc? Kromě trojnásobně předražené O2 areny, která vznikala pod Hušákovou taktovkou, také výdaje firmy, které vůbec s její činností nesouvisely.

Dříve prakticky neodvolatelný šéf si prý totiž za firemní peníze pořizoval umění, vinice, zámky i kláštery. A po celou dobu si hrabal i na soukromé konto. Mezi lety 2007 a 2010 totiž prý měsíčně bral 5,6 milionu korun čistého. I s odměnami si pak mezi lety 2007 a 2011 vydělal 274 milionů korun!

A co na to sám Hušák? „Za první čtvrtletí  loňského roku, za které jsme ještě fakticky já a představenstvo zodpovědni, jsme vyrobili zisk,“ řekl pro Český rozhlas.

Luxusní auta

Dvě tmavozelená vozidla Bentley Continental Flying Spur (6 mil. Kč/kus) dopravovala léta Hušáka na důležité mítinky s bohatými i mocnými a pak i na konkurzní soudy. Firma se jich poté zbavila za pouhých 1,6 milionu korun.

Zámek, klášter, vinařství

Na jméno firmy zakoupil například zámek Rabštejn nad Střelou severně od Plzně. K němu také dokoupil nedaleký klášter a dvůr Vranov. Zároveň se rovněž stal společníkem vinařství Kolby a několika dalších společností.

České Las Vegas

Podle Jansty Hušák utopil 9 miliard v O2 areně, jejíž původní cena se odhadovala na necelé 3 miliardy korun. „Rozvíjely se další megalomanské projekty, například jakési české Las Vegas v Trutnově, které mělo stát 23 miliard korun,“ říká Jansta. A jen na úvahách o jeho výstavbě se utratily víc než 43 miliony…

Drahé umění

Pyšnil se také desítkami obrazů, grafik a dalších uměleckých děl, kterými si zdobil luxusně vybavenou kancelář. Podle oslovených galeristů je Hušák kupoval za nesmyslně vysoké částky. Teď se ukázalo, že to bylo za 33 milionů…

Soukromý tryskáč

Měl pronajatý soukromý letoun, jehož provoz hradila firma. Podle Jansty to stálo téměř 42 milionů korun.

Předražené hadry

Nikdy si nepotrpěl na ukazování značek. Ukrýval je ale v podšívkách. Alespoň to tvrdí Jansta. Měl také utratit nehorázné částky na »ošacení« zbytku svého managementu. Jen pro představu: průměrný občan si vydělá za rok 228 tisíc korun čistého. Hušák během tří let za oblečení vydal 47krát tolik…



Autor:  mba,vr

Přečtěte si
skipous
1. 5. 2012 • 21:21

Vy dementi, to jste ještě doteď nezjistili, jak se předseda ČSTV jmenuje? To je fuška, vy chudáci, CO???

mirkazam
1. 5. 2012 • 09:33

nemám slov. No jó, s jídlem roste chuť, a pan,,šéfík " si myslel, že na něho nikdo nemá. Ale žádný strom neroste do nebe.Pěkně do tepláků, a majetek zabavit, pokud už to nemá přepsané na ženu, matku, babičku,psa, atd.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.