Velký lexikon bylinek! aneb Zelený ráj v bytě, na balkoně či na zahradě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Velký lexikon bylinek! aneb Zelený ráj v bytě, na balkoně či na zahradě!

Bylinky vám provoní kuchyni a ještě udělají parádu, stačí jim dopřát dost světla a pravidelnou zálivku.
Bylinky vám provoní kuchyni a ještě udělají parádu, stačí jim dopřát dost světla a pravidelnou zálivku. (Profimedia.cz)

Chcete, aby vaše jídlo vonělo po čerstvých bylinkách, nebo toužíte vyzkoušet jarní elixír po vzoru našich babiček, který dodá sílu přírody vaší pleti či vlasům? Poučte se a inspirujte se naším lexikonem bylinek, který promění váš byt ve voňavý ráj. Pěstujte, piplejte si, zalévejte a esteticky ozdobte své okolí. Ano, vždyť zelené bylinky i lahodí oku a uklidňují už jen na pohled.

Zapomeňte na zmrzlé sáčky kopru, bazalky nebo oregana ukryté v mrazáku, ze kterých vyprchalo veškeré aroma, a vypěstujte si vlastní bylinkovou zahrádku. Vaše jídlo tak konečně dostane tu správnou chuť. Oproti sušeným bylinkám je to úplně »jiné kafe«, uvidíte! A že nemáte dost místa? Nevadí. Zelený voňavý ráj se dá vykouzlit i na balkoně, terase nebo dokonce na okenním parapetu. Bylinkový atlas Nedělního Aha! vám poradí, jak na to.

Začněte nenáročnými druhy

Nemusíte být Přemek Podlaha, aby se zaseté rostlinky ujaly. Je nutné ovšem přiznat, že učení dělá mistra, proto raději začněte s méně náročnými druhy. Je z čeho vybírat. K prvním zahradnickým pokusům můžete klidně zvolit pažitku, bazalku, petrželku, oregano, majoránku, mátu nebo šalvěj a tymián. Abyste se mohli radovat z prvních zelených klíčků, vysejte čerstvá semena. Čím čerst vější, tím bohatší úroda.



Autor:  dks

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.