Už pětkrát ho vykradli, a tak se rozhodl, že majetek ubrání: Prostřelil mu hlavu kuší! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Už pětkrát ho vykradli, a tak se rozhodl, že majetek ubrání: Prostřelil mu hlavu kuší!

Zloděj s šípem v hlavě.
Zloděj s šípem v hlavě. (pro Aha! – Marie Stypková, ZZS Moravskéslezského kraje)

Trojice zlodějů se vypravila v Chotěbuzi u Českého Těšína na lup. Byl čtvrtek, hodinu po poledni. Mysleli si, že v neoplocené a zanedbané budově, v níž je posilovna a dílna, nikdo není. Omyl!

Načapal je sám majitel a ještě držel v ruce kuši! Ta ale vystřelila! Jednoho ze zlodějů tak odvážel záchranářský vrtulník s šípem v hlavě!

Teď bojuje o život v ostravské nemocnici. „Šíp zasáhl mozek tak, že není jistota, zda se pacienta podaří zachránit,” sdělil včera Aha! mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Policisté zatím šetří, co se přesně na místě stalo a zda střelec vypálil šíp úmyslně, v sebeobraně, nebo šlo o nešťastnou náhodu. „Zajistili jsme stopy, vyslechli jsme střelce i oba svědky,“ sdělil mluvčí karvinské policie Miroslav Kolátek. Okradený střelec je v cele předběžného zadržení.

Lidé z Chotěbuzi: Bránil se právem!

Názory lidí z Chotěbuzi, která má 1121 obyvatel, jsou jednoznačné. Domnívají se, že soused jednal v sebeobraně a hájil svůj majetek. „Divíte se? Vykradli ho snad už pětkrát, takže naprosto chápu, co udělal. Asi bych se v jeho případě zachoval úplně stejně,” řekl včera Aha! Martin Pivko, který pracuje jako traktorista pro firmu, která sídlí přímo nad objektem střelce.

„Myslím, že to byli Romové, ale jistý si nejsem. Jednoho jsem tady ve čtvrtek viděl, ale to už byl kolem strašný šrumec, takže nevím, jestli to byl jeden z nich,” dodal Pivko.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.