Zloděj století František Procházka, který ukradl 540 milionů: Policie prý ví, kde se ukrývá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zloděj století František Procházka, který ukradl 540 milionů: Policie prý ví, kde se ukrývá!

Policie vypsala za dopadení F. Procházky odměnu dva miliony eur (cca 50 mil. Kč).
Policie vypsala za dopadení F. Procházky odměnu dva miliony eur (cca 50 mil. Kč). (Policie ČR)

Zloděj století František Procházka (37), jemuž se před čtyřmi roky podařilo ukrást  540 milionů korun a zmizet s nimi, aby se začal bát! Česká policie prý totiž zná jeho úkryt a i kvůli tomu sbalila jeho údajného komplice Milana Čermáka (53)!

Na svobodu se Čermák, prý mozek krádeže v centrále bezpečnostní agentury G4S, vykoupil v roce 2008 složením 10milionové kauce. Ve čtvrtek ho ale policie zadržela a včera na něj soud znovu uvalil vazbu. Údajně z obavy, že uprchne.

„Na 26. dubna je nařízeno odvolací řízení. Policie nám 17. dubna sdělila, že Čermák prodal svůj dům a vlastní pas, s nímž může vycestovat do zahraničí,“ odůvodnil Jan Fořt, mluvčí Vrchního soudu v Praze. Podle Čermákova obhájce Filipa Prince je to účelové zdůvodnění a Čermáka vsadili za mříže z jiného důvodu.

„Soudkyně naznačila, že má od policie informaci, že zná pravděpodobné místo pobytu pana Procházky. To je pravděpodobnější důvod zadržení mého klienta,“ řekl Aha! advokát. „V minulých letech pan Čermák jezdil do zahraničí a příležitostí uprchnout měl dostatek. Vždy se vrátil,“ argumentuje advokát Princ.

Městský soud v Praze letos v lednu vyměřil oběma mužům (Procházkovi v nepřítomnosti) devítileté tresty. Čermák se odvolal a 26. dubna má další soud.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.