Kauza Janoušek: Sražená žena jde domů! A to je gól: Policisté u nehody nepochybili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Kauza Janoušek: Sražená žena jde domů! A to je gól: Policisté u nehody nepochybili!

Roman Janoušek
Roman Janoušek (eprofoto tn.cz)

Vietnamka (51), kterou v březnu srazil opilý pražský kmotr Roman Janoušek (43), má být v nejbližších dnech propuštěna z motolské nemocnice. Už nyní přišla o policejní ochranu.

„Vyšetřovatelé se ji chystají ještě v tomto týdnu poprvé vyslechnout,“ řekl její advokát Josef Lžičař.

Samotného Janouška policisté vyslechli už dvakrát. Jednou bezprostředně po incidentu, podruhé před týdnem ve služebně v Hradci Králové, kam byl případ z Prahy převeden. Lobbista prohlásil, že po nehodě netušil, že ženě ublížil, a proto jí neposkytl první pomoc. Činu prý lituje.

Prostřednictvím právníka se ženě omluvil a nabídl jí odškodnění. Janoušek má na krku obvinění z těžkého ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až desetileté vězení.

Generální inspekce bezpečnostních sborů prošetřovala, zda se policisté, kteří k Janouškovi byli po zatčení příliš vstřícní – mohl telefonovat, neskončil na záchytce –, neporušili zákon. Nezjistila však, že by policisté spáchali trestný čin.

Autor:  ex

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.