Děvčátko zemřelo po operaci mandlí! Poslední slova Jarušky: Půjdeme za chvilku spinkat... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děvčátko zemřelo po operaci mandlí! Poslední slova Jarušky: Půjdeme za chvilku spinkat...

Krásná holčička zemřela po banální operaci.
Krásná holčička zemřela po banální operaci. (Aha! – Alexandr Malachovský)

»Půjdeme za chvilku spinkat…« To byla poslední slova, která slyšela Jana Nemčeková (27) z Kytlice na Děčínsku od své milované dcerky Jarušky (†7). Pak se jí z pusinky začala řinout krev, upadla do bezvědomí a zemřela. Děvčátko bylo týden po operaci mandlí.

Jak vše začalo? Po zákroku byla Jaruška propuštěna z nemocnice. „Šestý den se začala zničehonic dávit krví a dusit se obrovskou krevní sraženinou,“ popisuje nejstrašnější chvíle svého života maminka Jana. Naštěstí byl doma Jaruščin strýc Martin, duchapřítomně jí dokázal vytáhnout sraženinu z krku. To už byla na cestě záchranka a během několika chvil dívku vezla do nemocnice v Děčíně, kde byla na operaci.

„Jaruška upadala do bezvědomí, ale doktorka z příjmu nás uklidňovala, že to nic není, že druhý den bude opět propuštěna domů. Malá byla přitom celá od krve a nebylo provedeno žádné další vyšetření, kromě nahlédnutí do krku,“ přes slzy vypráví maminka. Doma potom svoji dcerku naposledy uložila do postýlky. „Říkala mi: »Půjdeme za chvilku spinkat«. Nato se ale posadila, otevřela pusu a začala se ze z ní opět řinout krev,“ pláče Jana.

Následoval rychlý převoz do ústecké nemocnice, Jarušku se už ale zachránit nepodařilo. „Přes maximální snahu lékařů kvůli selhání základních životních funkcí zemřela,“ okomentoval Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, kam obě nemocnice spadají. Děvčátku selhalo dýchání a krevní oběh. Proč? To bude šetřit policie

.„Ve škole byla oblíbená, veselá, ráda tančila a kreslila,“ popsala Jarušku učitelka Jana Szittyayová. Na pohřeb přišli všichni spolužáci ze ZŠ Polevsko. „Děti napsaly Jarušce spoustu dopisů na rozloučenou,“ dodala učitelka.



Přečtěte si
winterfreshka
18. 4. 2012 • 15:50

Znám ženu,která rodila jak na páse a nebyla to žádná opálená,při 6.dítěti začla neskutečně krvácet,nedalo se to zastavit a do druhého dne bylo po ní.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.