Navařte si jako na Titaniku: Trocha inspirace pro odvážné kuchařky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Navařte si jako na Titaniku: Trocha inspirace pro odvážné kuchařky!

Číšníci obsluhovali v dobových kostýmech.
Číšníci obsluhovali v dobových kostýmech. (pro Aha! – Igor Zehl, restaurace Noem Arch)

Připomenout si nikoli tragické okamžiky Titaniku, ale atmosféru a luxus, kterých si užívali pasažéři parníku před jeho potopením, měli včera možnost hosté brněnské restaurace Noem Arch.

 

Za 1950 Kč poseděli v I. třídě parníku a stejně jako před sto lety si pochutnali na menu o dvanácti chodech. Dvě vybrané lahůdky si díky Aha! můžete připravit i vy doma!

Co se podávalo

PRVNÍ CHOD

Ústřice à la Russe s rajčaty, vodkou, solí a pepřem.

DRUHÝ CHOD

Consommé Olga, silný hovězí vývar s celerovými nudličkami a mušlemi sv. Jakuba a krupicovým knedlíčkem.

TŘETÍ CHOD

Losos s holandskou omáčkou Mousseline s koprem a smetanou.

ČTVRTÝ CHOD

Filet Mignon Lili s foie gras, gratinované brambory s hovězí svíčkovou a husími játry.

PÁTÝ CHOD

Jehněčí kotletka s mátovým želé a timbálkem z hrášku.

ŠESTÝ CHOD

Pečená kachna glazovaná calvadosem s pěnou ze zelených jablek a smetanovou karotkou

SEDMÝ CHOD

Raviolla plněná rybím ragú, pažitková omáčka.

OSMÝ CHOD

Sorbet Punch Romaine. Osvěžující dezert podporující chuť na další jídlo.

DEVÁTÝ CHOD

Pečené holoubátko na řeřiše.

DESÁTÝ CHOD

Salátek z chřestu se šampaňsko-šafránovým dresinkem.

JEDENÁCTÝ CHOD

Foie gras, tučná husí jatýrka.

DEZERT

Waldorf Pudding s jablíčky a rozinkami. Kořeněná broskev v želé z bylinného likéru Chartreuse. Čokoládový banánek s vanilkovou zmrzlinou v mandlové krustě. Francouzské aromatické sýry podávané s lanýžovým medem a švestkovým čatní.

2 recepty šéfkuchaře Jana Rimplera: Recepty na dvě z delikates, které se na Titaniku podávaly, prozradil Nedělnímu Aha! brněnský mistr kuchyně!

Losos s omáčkou Mousseline

Filety z lososa okořeňte, zprudka orestujte na pánvi, vložte do trouby a dopečte. Omáčku si připravte ze žloutků, bílého vína a přepuštěného másla, které míchejte do zhoustnutí ve vodní lázni. Před koncem vmíchejte trochu smetany, kopru a lehce našlehejte.

Pečená kachna glazovaná calvadosem

Francouzská kachní prsíčka si den dopředu naložte do rozmarýnu, medu a bílého vína. Následující den si smíchejte calvados s medem. Prsíčka zprudka opečte na pánvi po obou stranách, vložte do pekáčku, pomažte medem s calvadosem a dejte do trouby dopéct. Před servírováním je nakrájejte na plátky a podávejte na smetanové karotce.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.