Podvodník »blonďák« Richard Pinc (46) dopaden! Neokradl i vás? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podvodník »blonďák« Richard Pinc (46) dopaden! Neokradl i vás?

Pokud jste se setkali s tímto »blonďákem«, ozvěte se na linku 158.
Pokud jste se setkali s tímto »blonďákem«, ozvěte se na linku 158. (PČR)

Kriminálka po několika měsících dopadla podvodníka Richarda Pince (46), kterému přezdívali »blonďák«. Tenhle filuta balamutil a okrádal zejména důvěřivé ženy.

Když nebyla žádná po ruce, nastěhoval se do ubytovny či hotelu a při odchodu nezaplatil, naopak si ještě odnesl něco z vybavení… Teď už policie Pince drží pod zámkem a pátrá po dalších podvedených.

Pinc jezdil v kradeném BMW 328i zelené barvy, kterým ženy oslňoval. Seznamoval se s nimi na inzerát. „Jeho vypočítavost dokládá i chování k bývalé partnerce, u které v Milevsku bydlel. Pokusil se dokonce prodat její byt,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

S ženami modrooký blondýn z Milevska žil, staral se o domácnost. Trávil s nimi v průměru dva měsíce, během kterých se mu často podařilo ošálit nejen je samotné, ale i jejich přátele, příbuzné a sousedy.

Neměl-li kde bydlet, nepohrdl hotelem. „Vždy se nastěhoval do nějaké ubytovny, apartmánu i do soukromí, kde nějakou dobu využíval dobroty ubytovatelů. Sliboval jim vše možné za střechu nad hlavou a stravu,“ dodal Bajcura s tím, že při náhlých odchodech si s sebou podvodník a zloděj zpravidla bral i osobní věci a peníze ubytovatelů.

Prokázaná škoda byla prozatím vyčíslena na 1,3 milionu korun, policie ale hledá další napálené oběti. „Byl zadržen ve středu v penzionu poblíž Kardašovy Řečice, dnes na něj byla uvalena vazba,“ upřesnila Aha! mluvčí písecké policie Kamila Ingrišová.

Příběhy podvedených žen

Milevsko: Pod záminkou že jde nakoupit, si často půjčoval platební karty, čímž se dostal k PINu. Pak nicnetušící ženě vybral postupně všechny peníze. Od přátel a sousedů své družky si například pod záminkou, že si potřebuje v Rakousku koupit speciální drahé léky na svou nemoc, napůjčoval peníze, které pochopitelně nikdy nevrátil.

Berounsko: S podvedenou ženou strávil Vánoce 2010. Vymýšlel si báchorky o tom, jak potřebuje peníze na léky pro sebe a rodiče… Vymlouval se, že čeká na peníze za prodej pozemků. Peníze tahal i od jejích přátel a příbuzných s tím, že chce své lásce koupit dárek, protože je nemocná.

Takhle se seznamoval

Svůj inzerát s textem: »Muž 45/189/90 sympatický, rozvedený, pracuji v Rakousku. Hledám ženu,« uveřejnil např. na seznamce TV Prima dostupné na teletextu i internetových stránkách.

Přečtěte si
teufel
7. 4. 2012 • 21:42

taky berou všechno...takový týpek by na mě nesměl ani sáhnout,natož abych ho finančně podporovala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.