Podnikatel Luboš Pašek: Vezl Janouška z policie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Podnikatel Luboš Pašek: Vezl Janouška z policie!

Kamerový záznam: vlevo jde Janoušek, vedle něho Pašek.
Kamerový záznam: vlevo jde Janoušek, vedle něho Pašek. (reprofoto Blesk.cz)

Kauza Romana Janouška (43), který před dvanácti dny opilý přejel ženu (51), nekončí. Podařilo se odhalit jednoho z mužů, který ho tentýž den zadním vchodem odváděl z budovy policie. Jedná se o podnikatele Luboše Paška (47), jehož aktivity vyšetřuje protikorupční policie!

Zakázka za 1,8 miliardy

Firma Kardio Port, v jejímž představenstvu seděl Pašek, před dvěma lety uzavřela s pražským IKEMem (Institut klinické a experimentální medicíny) čtyřletou smlouvu za 1,8 miliardy korun.

Firma dodávala předražený zdravotnický materiál. Například defibrilátor, který u výrobce stojí 400 tisíc korun, Kardio Port nemocnici dodává za 800 tisíc korun.

Už když se smlouva uzavírala, upozorňovala média na vazby mezi Paškem a Janouškem. Korespondence kolem tendru totiž chodila do Janouškovy pražské kanceláře.

Sousedé v Mělníku

„Nemám ani promile pochybnosti, že bychom něco udělali nekale nebo nenormálně,“ bránil se tehdy Pašek, kterého Aha! kontaktovalo marně. Vazby na Janouška mu ale nikdo neodpáře. V bývalé Janouškově firmě Medea Kultur dělá marketingového ředitele a kromě toho, že spolu hrají oblíbený golf, jsou dokonce sousedé!

V Mělníku totiž Janoušek vlastní vilku, hned vedle ní je pak dům, v němž sídlí deset Paškových firem s nejasnou činností. V představenstvu jedné z nich, Harrasov, a. s., mezi lety 2003 a 2007 dokonce »účinkoval« sám lobbista.

Vazby na ministra vnitra

V další Paškově firmě, Found, a. s., je už pět let předsedou představenstva advokát Daniel Kučera – zeť ministra vnitra Jana Kubiceho!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.